Ремонт на автомобили ZAZ-1102 Tavria, Slavuta

Логотип автомобилей Таврия, Славута, ЗАЗ-1102

В този раздел са публикувани статии за ремонта и поддръжката на автомобили ZAZ-1102 Tavria, ZAZ-1103 Slavuta, ZAZ-1105 Dana, Tavria Nova . Всички материали съдържат поетапни инструкции за ремонт, снимки на извършената работа, съвети за избор на подходящ инструмент и избор на качествени части.

. Показва се: 10 . . Общо: 10 .
видимост 9716
Chat_bubble 1
Архив 1
клас 4.5 ) ( 8 )
амортизатор передней стойки таврия

Продължавам темата за ремонт на автомобили ZAZ 1102-1105 . В този материал ще бъде въпросът за подмяната на амортисьора (куплунг, патрон, касета) на предната стойка на автомобилите ZAZ-1102 Tavria, ZAZ-1103 Slavuta, ZAZ-1105 Dana . Ето защо, ако на колата си предните подпори бъркат и / или тече, тогава тази статия трябва да ви интересува. И ако, докато правите това, сте решили да направите цялата работа по свалянето, демонтирането и ремонта на стелажите със собствените си ръце, тогава в този случай ще бъде правилно да кажете - препоръчвам да прочетете. Във всеки случай, дори и в най-простите и най-разбираемите, може да има сложни и неприятни изненади, които правят човек нервен и значително увеличават времето, прекарано на работа. И това е лошо!


видимост 7695
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.6 ) ( 7 )
верхняя опора таврия замена

И отново Здравейте, скъпи Таври Веда и Славаутад!))) Запознайте се с друга статия за ремонта на чудото на украинската автомобилна индустрия. По-конкретно, въпросът в тази статия ще бъде за замяна на горната опора на предно окачване на амортисьорите на ZAZ-1103 Slavuta, ZAZ-1102 Tavria и ZAZ-1105 Dana . Мога веднага да кажа, че няма нищо трудно да се замени горната опора. Ето защо, ако има желание да направите всичко сами, тогава можете смело да стигнете до бизнеса. Основното нещо е да знаете реда на работа, да се опитате да намерите качествени резервни части и да подготвите необходимия инструмент. И можеш да кажеш, че половината работа е свършена! Но засега, нека да определим причините, поради които или когато се появят, трябва да промените горните опори.


Видимост 20146
Chat_bubble 3
Архив 1
клас 4 ) ( 23 )
замена подшипника таврия

На възлюбения Таврия, предният главин на главината бузеше? Има желание да смените лагера със собствените си ръце, но не знаете как да го направите така? Запитайте се - какъв инструмент е необходим за тази работа? Ако, да. Тогава сте стигнали на правилното място. Тази статия трябва да отговори на всички тези въпроси. В крайни случаи, надявам се. И аз ще се опитам, целият процес на подмяна на предния хъб лагер върху колата ZAZ-1102 Tavria, ZAZ-1103 Slavuta, ZAZ-1105 Дана описва колкото е възможно по-подробно и разбираемо . Освен това ще изброя необходимите инструменти и препоръки за избор на лагери. По принцип ще направя всичко, за да направя този материал полезен за вас. И така ...


видимост 12616
Chat_bubble 0
Архив 1
клас 4.1 ) ( 8 )
кран печки таврия

Намерих го! Да, в края на краищата намерих част от Tavria, която може да бъде премахната и заменена по-лесно и бързо от подобен артикул на автомобили от други марки. Е, разбира се, на тези машини, където е осигурена тази част. Например, на автомобили от семейството VAZ 2101-2107 Zhiguli и Vaz 2108-2115 Лада . Речта, както предположихте от заглавието на статията, е за крана на печката (нагревател) . Мисля, че много посетители на сайта са наясно как "удобен и забавен" работи за замяна на изтичащата крана на печката на 99-то или Vaz-2115. Малко по-добре, с подобна работа, нещата са на безсмъртието Класик - времето за замяна на печката е по-малко от 99-то, но все пак трябва да проявява известна пластичност на тялото и проклятие на ръката. Възможно е дизайнерите на VAZ да решат - ако има петел петел, то тя трябва да бъде в тайно и недостъпно място. И точка!


Видимост 53537
Chat_bubble 12
Архив 1
клас 4.3 ) ( 76 )
радиатор печки таврия

Коя част от колата е един от първите, които се провалят при настъпването на студеното време? Казвам ви, правилният отговор е радиаторът на печката (нагревател) . Мисля, че ще се съгласите с мен ... Разбира се, можете да си припомните киселия кран на печката, дюзите (духа) на охлаждащия радиатор, самия охлаждащ радиатор или накрая термостата. Но всички те са по-ниски от бара на печката на радиатора на шампионата))). Легендарният украински Таври и Славута не е изключение. Проблемът с изтичането на печката е познат. Въпреки това, веднага мога да се радвам и да утеша щастливите собственици на ZAZ 1102-1105, ако килимите в салона са се намокрили от антифриз или сте инсталирали такова устройство под торпедото, както е на снимка номер едно, тогава не бива да се разстройвате.


Видимост 9252
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 3.4 ) ( 23 )

Предницата на колата Tavria, Slavuta варира доста лесно, но не много бързо. За да го подмените, ще трябва да направите същото, както при подмяната на предните спирачни накладки . Само подложките не трябва да се отстраняват))). При отстраняване на предния спирачен диск, нокътът (или онова, което е останало от него) не е проблем да се удари, те не са притиснати здраво. Също така лесна и инсталирана, основното е да се гарантира, че рязането на главата на гребена е правилно. Повече подробности ще бъдат показани на снимки 1 и 2.


видимост 54102
Chat_bubble 4
Архив 1
клас 3.5 ) ( 61 )
Как поменять передние тормозные колодки Таврия

Отдавна е написано за създаването на вътрешната автомобилна индустрия, за съжаление, или за щастие, отнета от производството, легендата за колата - ZAZ Tavria и Slavuta )). И това е лошо .... Но е време да коригирате надзора. Срещаме статия за подмяната на предните спирачни накладки на автомобилите Tavria и Slavuta . И аз ще ви кажа, този процес е доста забавен. Вероятно вече сте променили (или знаете как да го направите) предните спирачни накладки на Lanos, Nine или Classic и мислите, че можете да се справите с Tavria със същата лекота. Мога да кажа със сигурност, че "лесните разходки" няма да работят. Тъй като тук ще срещнете плодовете на дивото въображение на украински инженери. Струва ми се, че тези момчета не търсят лесни начини. Грешен? След това ви каня да прочетете статията, в която ще се запознаете с дизайна на предната спирачка на Tavria и с процеса на подмяна на спирачните накладки .


Видимост 44064
Chat_bubble 5
Архив 1
клас 4.2 ) ( 96 )
Шаровая опора Таврия

От дълго време е написано за създаването на вътрешната автомобилна индустрия, за съжаление, или за щастие, отнета от производството, легендата за колата - Заз Таврия и Славута )). И това, разбира се, е лошо .... Но е време да коригирате надзора. Срещаме статия за подмяната на сачмения лагер на автомобилите на Tavria и Slavuta . Мога веднага да кажа, че не е трудно да се замени подкрепата, но ще ви е необходима подготовка и точност. Причината за замяната му може да бъде появата на характерен звук при окачването на автомобила при преминаване на малки неравности. За да се определи точно дали топката е "счупена" или не, могат да се използват два метода за диагностика. В първия се обадите на асистент, вдигнете необходимата страна с крика и докато асистентът разтърсва колелото нагоре и надолу, наблюдавате внимателно поведението на топчето.


Видимост 58672
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 3.8 ) ( 96 )
Тормозные колодки Таврия, Славута

И здравей отново, скъпа Славута вода и Таврия! ))) Време е отново да поговорим за любимата ни Таври ! И в тази статия ще се подготвим за подмяната на задните спирачни накладки . Процедурата не е сложна и с наличието на директни ръце, малък списък от инструменти и зрелище, няма да имате много време. Всичко, което трябва да знаете и имате с вас, за да смените задните спирачни накладки на автомобилите Tavria, Slavuta, ZAZ-1102, ZAZ-1103, ZAZ-1105, можете да откриете, като кликнете върху бутона "Прочетете го напълно" ...


Видимост 60038
Chat_bubble 11
Архив 1
клас 4.1 ) ( 100 )
Ремонт Таврии, Славуты, ЗАЗ-1102

Време е да си спомним неоснователно забравения на този сайт автомобил на украинското производство, наречен Tavria . И това е голям пропуск от моя страна. След Таври или Славута е чистокръвна украинска кола! Може да се каже гордостта на украинското инженерство. И тази марка на автомобилите има своите поддръжници и противници (и без тях!). От диалога, с който можете да научите много плюсове и минуси на тази кола. Но най-важното е какво? Ако сте собственик на това украинско чудо, в зависимост от това дали ви харесва или не, все още трябва да го поправите. И освен резервни части и инструменти ще ви трябва информация за ремонта на автомобили. Ето защо .... Това означава, че отдавна трябваше да разреша присъствието на вазите и Lanos на сайта, Таври и Славута ! Е, трябва да направите, пропуснахте)))

Може би ще започнем раздела " Таври " от статията за замяна на лагерите на задните главини на Tavria, Slavuta, ZAZ-1102, ZAZ-1103, ZAZ-1105 . Не знам как да продължа този раздел. Можете да ми помогнете в това! В коментарите можете да разберете какви други статии за ремонта на Tavria искате да видите на сайта.

keyboard_arrow_up