Този раздел публикува материали със съвети и препоръки за правилната грижа, поддръжка и ремонт на автомобили от различни марки . Надявам се, че събраната тук информация ще ви интересува и в бъдеще ще ви помогне да наблюдавате състоянието на автомобила си независимо и технически.

. Показва се: 9 . . Общо: 9 .
Видимост 4810
chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.8 ) ( 25 )
Как правильно подготовить автомобиль к зимним морозам

Закъснях с тази статия. Разбирам. Но, в края на краищата, по-добре по-късно от никога. Освен това започнах да подготвям този материал в началото на есента, за да имам време да го публикуват по-рано, преди "началото" на зимния период. Нямате време. Нещо се обърка, нямаше достатъчно време, тогава нямаше настроение, а след това ... Ами, като цяло, причините за отлагането и различните оправдания винаги бяха там. Но целта беше поставена и в крайна сметка беше постигната! И следващата зима, никой не е отменен))). Затова ви каня да четете и оценявате моята работа - статията " Подготовка на автомобила за зимния сезон ". И няма значение, че зимата вече е на висота, снегът е натрупан и сланите са станали сериозни. Основното нещо е, че това беше интересно, разбираемо и информативно. Надявам се, че съдържанието на статията на тази страница ще ви помогне компетентно и задълбочено да подготвите автомобила си за зимния период .


видимост 24720
Chat_bubble 1
Архив 0
клас 4.6 ) ( 67 )
замена колеса автомобиля фото

Да, разбирам, че дори и самото име на статията от опитни шофьори причинява усмивка. Е, разбира се, защото няма нищо по-лесно, отколкото да подмените колелото (или колелата, в зависимост от случая) на собствената си кола! Аз също мислех така, до определено време. Не съм получил няколко въпроса по тази тема в секцията " Въпрос-отговор ". И ако има въпроси, тогава трябва да има отговори на тях. Освен това те са поискани от новодошлите - автомобилисти, които са само възможни, че са получили шофьорска книжка и са започнали да намират първите километри на колелата на колата си. И много често по това време се случват събития, които в реално време тестват знанията и уменията на новак шофьор. Да, да, добре, пускайки колелото на колата извън града, това е един от случаите.


Видимост 38539
Chat_bubble 3
Архив 0
клас 4.4 ) ( 98 )
как правильно запускать двигатель автомобиля в мороз

С "неочакваното" пристигане на зимата много шофьори, заедно с лед и неразрешени пътища, имат друг вечен проблем - проблематичното пускане на двигателя на техния железен приятел в студа . И аз конкретно казах, че този проблем се появява в много, а не всички собственици на коли. Има и такива, за които пристигането на студове не е изненада, а не трагедия. И за да стартира двигателя на колата при тези дроиди не се равнява на изпълнението на подвиг. Можете да попитате, каква е тяхната тайна? И отговорът ще бъде прост - цялата им тайна се състои в личен опит, прогнозиране и спазване на няколко несложни правила за лансиране на автомобилен двигател през зимата. Мисля, че опитът ще дойде при вас лично)), но за прогнозиране и правила, препоръки могат да се научат от прочитането на тази статия.


Видимост 74328
chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.3 ) ( 127 )
Буксировка автомобиля – правила и советы

Добър и предпазлив шофьор в колата, освен задължителния комплект за първа помощ, пожарогасител, резервен и авариен знак за спиране, ще намери и въже за теглене . Особено подходящо е този инвентар да стане зимен, когато проблемите по пътищата се случват много по-често. в таких случаях: Независимо от това, тегленето не винаги е възможно и дори е забранено от правилата за движение в такива случаи:


Видимост 417635
Chat_bubble 17
Архив 0
клас 4 ) ( 335 )
Тосол или антифриз – делаем правильный выбор

Много често шофьорите не дават правилната стойност на охлаждащата течност в охладителната система на двигателя и в повечето случаи не че не променят охлаждащата течност изобщо, но дори не знаят какво точно се излива в охлаждащата система на автомобила. Такава небрежност е напразна. В края на краищата, от правилния избор между антифриз и антифриз, зависи по-нататъшната поддръжка на цялото превозно средство. И така, нека видим какво е по-добре - антифриз или антифриз .


Видимост 114164
Chat_bubble 19
Архив 0
клас 4.3 ) ( 234 )
Установка газового оборудования на автомобиль - плюсы и минусы

Тъй като цената на бензина започна да нараства бързо, потребителите на коли търсят начини за намаляване на разходите за опериране на техните "железни коне". Най-големите разходи за шофиране са за гориво. Един от начините да се намалят разходите за пътуване с кола е да се инсталира газово оборудване . За такова преобразуване на превозни средства също са еколози, твърдейки, че използването на газ гориво не само допринася за спестявания, но също така намалява емисиите в атмосферата на токсични отработени газове. Независимо от това, въпреки изкусителните перспективи за спестяване на пари и природа, процентът на автомобилите с газ не е толкова голям. Каква е причината за бавната скорост на шофьорите да преминат към икономично и пестящо газово оборудване ? Нека се опитаме да сравним и претеглим всички предимства и недостатъци, с които се сблъсква собственикът на кола, който реши да премине към газ.


Видимост 245248
Chat_bubble 18
Архив 1
клас 4.3 ) ( 229 )
зарядка автомобильного аккумулятора

За да заредите батерията на автомобила, трябва да използвате DC токоизправители. Те са два вида: автоматични и с ръчно регулиране. Преди да започнете действителното зареждане, трябва да отворите всички газови канали - свалете капака на кутиите и извадете щепселите. Особено внимание трябва да се обърне на фактори като ток, напрежение и време. Напрежението не трябва да надвишава нивото от 14,4V. В случай че акумулаторът на автомобила е разреден с около една четвърт, трябва да сте толкова внимателни, колкото е възможно, тъй като мощността на първоначалното разреждане може да се повиши рязко, когато се включи. Препоръчва се да се регулира не повече от 1/10 от капацитета на батерията.


Видимост 25620
Chat_bubble 1
Архив 0
клас 4.4 ) ( 110 )
Автомобильные шины - правильный уход и эксплуатация

Много от факторите са отговорни за безопасността на автомобила на пътя. Но в тази статия ще говорим само за един от тях - гумите на автомобила . Уверен трафик по пътя и надеждна спирачка могат да ви осигурят само висококачествени и надеждни гуми за автомобили. Но това, което не биха били, престижни и скъпи, зимни или летни, те се нуждаят от грижи. Само при спазване на правилата за експлоатация на гумите, можете да сте сигурни, че те ще работят възможно най-дълго и няма да ви оставят в трудния момент.


Видимост 207936
Chat_bubble 11
Архив 0
клас 4 ) ( 273 )
Периодичность замены масла в бензиновом двигателе

Тази статия на автора дава съвети и препоръки, които трябва да ви помогнат да изберете правилната честота за смяна на маслото в двигателя .

keyboard_arrow_up