Гараж - скрап от шофьор

Секцията "Гараж" публикува малки бележки на Авто Харков и на непълно работно време автор на сайта "училище за ремонт на автомобили", които са свързани с ремонт и поддръжка на автомобили. Например закупуване на полезен инструмент, неочаквани или необичайни аварии, неуспешни покупки на части или автомобили, забавни и забавни случаи на път или в автосервиз. Авторът на всички материали в този раздел е Иван . Ако внезапно и имате желание да създадете свой собствен "гараж", в който можете независимо да добавяте интересни за вас и посетителите на сайта материали. Това, препоръчвам да обърнете внимание на раздел " Дневник ". След като направите проста регистрация в сайта, можете лесно да публикувате своите бележки, бележки, статии и снимки в блога си. Всичко е доста просто и достъпно. Опитайте! Активните блогъри чакат не само уважение и чест, но и малки, но полезни подаръци от интернет ресурса "Училище за ремонт на автомобили" .

. Показва се: 10 . . Общо: 12 .
Видимост 238
Chat_bubble 1
Архив 0
клас 4.3 ) ( 11 )
народные умельцы и стойки переднего стабилизатора дэу ланос

Наскоро познат таксиметров шофьор влезе в изпитанието, малко "уморен", Lanos. За да се изброят всички минуси, намерени навреме, не е необходимо. Но предни стабилизатор стелажи предизвиква интерес, защото те бяха доста интересни zatyuningovany. Това, което не съм виждал))) Без стабилизатор като цяло, въжетата и сетивата, които стоят в таксиметровата служба, вече се натъкнаха (хвърляха този откъс, за да не шумно и не се намесваха в работата). Но за пръв път виждам самостоятелно направени втулки. Така че реших да споделя с вас ...


Видимост 3418
Chat_bubble 9
Архив 0
клас 4.4 ) ( 12 )
приспособление для снятия наружного шруса

За дълго време мечтаех да добавим това устройство към моя арсенал за гараж за премахване на външни автобиографии . И накрая, мечтата се сбъдна! Ето защо има голямо желание да споделяте с вас своята радост. Проверете устройството ...

Искам да обясня неговия принцип на работа и необходимостта от присъствието му в гаража или автосервиза по време на работата, за да замени външната става или нейния прашник.


Видимост 7331
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.1 ) ( 14 )
ремонт ключа трещотки

Мисля, че всеки автомобилен ентусиаст, ремонт на автомобили, електротехник, водопроводчик има своето любимо средство, което е направено точно под мишницата му и сервира в продължение на много години без никакво неуспех. Когато такъв инструмент (ключ, отвертка, клещи, чук и т.н.) се разпадне, стане безполезен, тогава настроението от такова събитие се влошава рязко. Тогава вие и загубата на вярващ спътник и допълнителни финансови разходи ... Познати ли сте? Така че, например, беше с мен. Един ден се счупи любимият ключ на дрънкането на компанията TOPTUL . Отначало обаче си мислех, че нищо сериозно. Тъй като ключът не е първият ден в работата и няколко пъти подобен проблем (по време на усукване започва да се плъзга, да работи на празен ход) с него вече се е случило.


Видимост 14804
Chat_bubble 1
Архив 0
клас 3.9 ) ( 12 )

Да, кражбата, отвличането и хакването на автомобили са често срещани престъпления в постсъветските райони. Престъпниците не спят и работят активно. Много, а може би дори всички шофьори ще потвърдят това. Тъй като самите те, поне веднъж в живота си, са били жертва на кражба или хакерство, кражба от колата. Ако не крадат, те ще спасят бензина, ще разкъсат радиоапаратите, ще почистват жабката, ще свалят колелата и ще закопчат батерията ... Това е познато? Ето. И кажете на собствениците кои марки автомобили най-много страдат от това "нещастие"? Не сте предположили? След това няколко съвета: На какъв модел на колата отидоха дядо ти или баща ти? Да, и вие, с по-голяма вероятност, на волана на колата на това семейство сте преминали училище на млад шофьор и начинаещ автомобилен ремонт. Коя кола е най-лесният начин за източване на бензин, без дори да има дълъг маркуч? Какъв вид кола може да отвори всеки един от учениците с владетел? На коя кола познава същият ученик местоположението на кабела за отваряне на качулката? Мисля, че вече трябва да се досещате))) Точно така, говорим за национална "класика". На колите на семейството VAZ 2101-2107 "Zhiguli" .


Видимост 6565
Chat_bubble 4
Архив 0
клас 4.4 ) ( 7 )

При смяната на таймера на Daewoo Lanos (Daewoo Lanos) и на Daewoo Nexia (Daewoo Nexia) често е необходимо да се нарушава помпата (разхлабете закрепващите болтове и използвайте специалния клавиш, за да смените позицията си). Тъй като без тази манипулация е много трудно да се постави нов колан и да се коригира напрежението. Ако някой не разбере какво се отнася до това, съветвам ви да проверите този материал . И всичко ще попадне на място))). Сякаш нямаше, в повечето случаи след опити за обръщане на помпата под О-пръстена се появи изтичане на охладител. Колко не затягат болтовете, а капките от антифриз все още ще изтекат. Този проблем се проявява поради повредата на остарелия гумен пръстен на помпата, който в крайна сметка се свива, пукнатини и свива. Също така, си струва да се помнят окислителните, ръждиви слоеве, които се образуват на помпата и двигателните блокове, и допринасят за разрушаването на запечатаната връзка.


Видимост 23599
Chat_bubble 5
Архив 0
клас 4.6 ) ( 25 )

За никого не е тайна, че ако излеете вода в охладителната система на двигателя (например поради икономични причини) и забравите за това, тогава, когато дойдат първите студове, ви очаква неприятна изненада, която се състои от "размразен" двигател. В най-добрия случай изтръгнете стърчащите, стената на блока на цилиндрите ще се спука в най-лошия случай. И когато, това се случва, забравящи или икономически майстори се задават един и същи въпрос - Възможно ли е да се запечата пукнатина цилиндров блок? Повечето автомобилни работници, шофьори ще кажат, че не, не можете да го залепите, просто трябва да смените блока на новия (другия). Но има кулибинци, които смелост, казват те, и слизат на работа. Те лепилото блок и все още успява да продаде колата с такъв двигател на друг човек!


видимост 9815
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.7 ) ( 29 )

Такова смислено заглавие трябва да привлече вниманието ви към тази статия))).

Още веднъж трябва да се справите с нестандартните части! Почти във всяка статия повтарям, че е по-добре да се вземат оригинални резервни части или в случай на авария, качествени аналози, изпитани по време. Ужасно е да се мисли колко време, енергия, пари и нерви са похарчени след закупуването и инсталирането на нестандартни части. И случаят, описан по-долу, не е изключение. Той, обаче, два пъти досадно, така че клиентът (моят добър приятел) при покупката поиска от продавача да му предостави качествен продукт. В пари не се оказах и не се опитах да намаля цената. И все пак, той купи резервна част (по-нататък, лостчето за предно окачване) за китайския автомобил Chery Kimo (Cherie Kimo) ! И аз и моят приятел мислех, че не е по-лесно да купиш оригинална китайска част за китайска кола ... И грешихме.


видимост 10413
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.2 ) ( 14 )

Поток на антифриз от под защитното покритие на ремъка за време на автомобила VAZ 2109 . Какво беше първото нещо, което ти се случи? Е, с изключение на подложките, разбира се))) Покрити ли са помпата? Точно така ... Помислих си също така и малко се изненадах от картината, която се появи след отстраняването на корицата. Основната диагноза не беше вярна. . Причината за изтичането на охлаждащата течност е технологичен щепсел върху цилиндровия блок . Застрелян беден! Огледалото е завладяващо, за разлика от работата, която да го замени.) Ние гледаме видеото, коментирай.


Видимост 21351
Chat_bubble 0
Архив 1
клас 4.8 ) ( 65 )
Гайколом - приспособления для слома гаек

Наскоро придобих ново устройство на пазара на автомобили, наречено Locus - гайкола . И, разбира се, искам да споделя радостта си с теб))). Купих две копия. Най-малкият брой е 1 (9-12 mm) и номер 2 (12-16 mm), всички, ако не грешат четири размера. Искрено, след успешни тестове в областта, реших да купя останалите размери. Сигурен съм, че те ще бъдат полезни!


Видимост 13217
Chat_bubble 0
Архив 1
клас 4.1 ) ( 25 )

Напоследък изправени пред интересен случай. И, разбира се, реших да споделя с вас. Проблемът беше, че в колата Daewoo Lanos спря автоматично да завърта завоите. Разбира се, но човек, това е много разочароващо)). Така че подобен случай вече е и виновникът е самият ключ, ключът на завой (езикът е бил нарушен отговорен за изхвърлянето на лоста), беше решено спешно да се купи тази резервна част и просто да се замени спешно. Което беше направено. Но след премахването на стария и инсталирането на нов ключ, проблемът не изчезна! Ротациите не бяха отхвърлени (((

keyboard_arrow_up