Историята на създаването и развитието на превозни средства UAZ

4.3
) ( Група 25 )
Видимост 24151
Chat_bubble 0
Архив 0

Эмблема УАЗ
През 1941 г. сегашното правителство на СССР извърши спешна евакуация от столицата на редица големи предприятия. Оттук произхожда историята на автомобилния завод Уляновск (UAZ) , тъй като произхожда от една от тези стари московски предприятия. Първоначално автомобилостроенето в Уляновск се специализира в производството на въздушни бомби, тъй като по време на Великата отечествена война на автомобилната индустрия на СССР е било необходимо да се отдадат на интересите на Червената армия. През 1942 г. автомобилната марка на UAZ все още не съществува, тъй като първоначално заводът в Уляновск е обявен в чест на Дж. Сталин - ЗИС . Скоро производството на автомобили отново започна да се счита за приоритетна задача на Автомобилния завод в Уляновск. През пролетта на 1942 г. първите пет автомобила ZIS-5 излязоха от конвейерната линия ZIS. Производственият процес бе оптимизиран и подобрен през цялото време, така че броят на превозните средства, събрани на ден, се увеличи до 30. През есента на 1942 г. автомобилостроенето в Уляновск започна производство на камиони ZIS-5. В края на 1942 г. армейският двигател L3 / 2 е поставен на конвейера от силите на трудовия колектив (вече колективът на Автомобилния завод Уляновск се състои от 4 хиляди души). През 1943 г. Автомобилният завод Уляновск се отделя от ZIS-комплекс и започва да произвежда напълно нов модел - UlZIS-253 , който напуска конвейера в края на годината и отбелязва началото на новия век в историята на UAZ.

Грузовик ЗИС-5
Струва си да се отбележи, че UlZIS-253 е оборудван с дизелов двигател, който тогава беше много популярен сред американските производители. С други думи, през 40-те години автомобилите UAZ се считали за много, много конкурентни. През 1944 г. автомобилостроенето в Уляновск прехвърля правото си да произвежда автомобили ZIS-5 до Уралския автомобилен завод. През октомври 1947 г. прототипът на модела GAZ-AA излезе от монтажната линия, а през март започна реализацията на общия план за масово производство на този модел. За да се увеличи обема на продукцията, ръководството на UAZ въведе режим на две смени. През октомври 1949 г. на една от автомобилните демонстрации обществеността беше представена на UAZ-300 - легендарното развитие на самия автомобилен завод Уляновск. За съжаление, в серийното производство на UAZ-300, никой не го видя.

През 1954 г. въз основа на Автомобилния завод "Уляновск" е създаден отдел за проектиране, който първоначално се е занимавал единствено с технически документи и договори, но експертите от този отдел са се занимавали с изследвания в автомобилната индустрия за моделиране. В резултат на това, скоро от монтажната линия

УльЗИС-253
Първата партида от автомобили GAZ-69 . През 1955 г. UAZ поема серийното производство на GAZ-69, GAZ-69A и ремаркета към тези модели. Тази държавна поръчка помогна да се определи специфичността на производството на Автомобилния завод в Уляновск - производството на превозни средства с малка тонажна мощност с висока производителност. Дизайнерите се опитаха да маркират тялото над двигателя, което значително увеличи обема му, без да се променя общата дължина на автомобила. През 1956 г. започва интензивен износ на автомобили UAZ в чужбина. До края на 1959 г. автомобилостроенето в Уляновск е известно в 22 страни. Трябва да се отбележи, че популярността на продуктите на UAZ е определена от най-високата
Газ-69
Ниво на качество и надеждност, добре, фактът, че тогава почти няма конкуренти. През 1960 г. дизайнерите на UAZ са измислили транспортни ленти, които основно променят целия производствен процес, като няколко пъти увеличават ефективността на производството.

През 1961 г. автомобилостроенето "Уляновск" доставя транспортьорите UAZ-451D и UAZ-451 . През 1965 г. 250 хиляден GAZ-69 излезе от монтажната линия, която скоро беше заменена от по-усъвършенствана фабрика за автомобили UAZ-69. През 1966 г. в Москва се проведе международна изложба на селскостопанска техника, в която UAZ-452D получи златен медал поради високите параметри на проходимост и маневреност, а колективът на автомобилния завод "Уляновск" получи поръчката на червения банер за труда. В края на 60-те години автомобилната фабрика претърпя планирано надстройване, което доведе до значително увеличение на продукцията.

През 1971 г. UAZ спря производството на серията GAZ-69 , тъй като постави на конвейера по-модерен UAZ-469 , който успешно премина всички тестове, които потвърдиха най-високото качество на продуктите на Ulyanovsk Automobile Plant. През 1974 г. напуска монтажната линия

УАЗ-451
Million SUV - UAZ-452 , които се радват на специален успех сред шофьорите на тези времена. . Освен това, през 1974 г. бяха проведени тестове, при които автомобилите UAZ-469B показаха отличен резултат, изкачвайки планинската верига Elbrus до височина 4000 метра само за 38 минути . След това колективът на Автомобилния завод Уляновск получи втората поръчка
УАЗ-469
На червения банер на труда! През декември 1976 г. двигателят на UM3-451 - въображаемата на UAZ, беше маркиран с маркировката за качество, а през 1977 г. - камионът UAZ-452 . През 1983 г. заслугите на дизайнерите и трудовия колектив на автомобилния завод "Уляновск" бяха оценени от правителството на СССР, като надлежно ги възнаградиха във връзка с освобождаването на първата амфибия кола "Ягуар". Струва си да се отбележи, че в наше време в света няма аналози на този модел!

През 80-те години на миналия век UAZ участва в експедицията на Великия копринен път и последвалите тестове под егидата на ЮНЕСКО заедно с най-известните автомобилни марки като BMW или Mercedes. Сега ще изглежда абсурдно, но след това UAZ не остави известни автомобилни проблеми изобщо, а в трудно задоволителния планински район показа най-добрия резултат, потвърждавайки на практика качеството на местния производител! След разпадането на СССР и последвалата криза скоростта на развитие на автомобилния завод в Уляновск значително намаля.

През 1993 г. UAZ-3151 е доставен на конвейера. Този път дизайнерите се фокусираха върху цялостния комфорт на интериора и външния вид на автомобила. През 1994 г. UAZ получи Златен глобус за

УАЗ-3151
Принос към икономиката на страната и интеграцията на световната икономика. През 1996 г. Автомобилният завод Уляновск получи "Златен Меркурий" - международна голяма награда за броя на продажбите. През 1997 г. UAZ преминава към производството на малки серии автомобили. През 1998 г. автомобилите UAZ започнаха да бъдат оборудвани с дизелови двигатели. През 2000 г. автомобилостроенето в Уляновск създава производство на нов UAZ-3162 и UAZ-2362 пикап .

УАЗ-Hunter
През 2001 г. на VII Московска изложба-панаир модел UAZ Симбир получи златен медал, а през 2002 г. пикапа UAZ-2362 е признат за най-добър пикап в номинацията MIMS-2002. През 2003 г. производството на UAZ превозни средства излезе извън страната: магазините започнаха да бъдат построени във Виетнам и в предградията на Шанхай, а моделът UAZ-31512 и модерният модел UAZ-469 се появяват на пазара на автомобили. През 2004 г. марката UAZ преминава сертификация в съответствие с международните стандарти. През 2003 г. светът видя нови предмети: лек SUV UAZ Hunter и камион UAZ-2360. През 2005 г. автомобилостроенето в Уляновск започна производството на SUV UAZ Patriot , което се отличава с високи параметри на комфорта, а през 2008 г. - с производството на модерния UAZ Pickup.

УАЗ-Патриот

При използването на статията е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Цитат на клавиатурата