История на създаването и развитието на автомобили GAZ

3.5
) ( Група 29 )
Видимост 17521
Chat_bubble 0
Архив 0

Эмблема автомобилей ГАЗ
Автомобилен завод Горки ( GAZ ) - производител на всички известни автомобили "Чайка", "Волга" и серия от камиони. Историята на този вътрешен гигант в автомобилната индустрия започва през 30-те години на миналия век, когато Нижни Новгород все още не съществува, а град Горки процъфтява.
Част от персонала на Горки Автомобилния завод си сътрудничи с американски технолози от Ford Motor Company, но през януари 1932 г., когато GAZ приключи, те "мигрират" в родината си. Скоро прототипът на камион NAZ-AA излезе от монтажната линия на автомагистрала "Горки".

През 1933 г. местната автомобилна фабрика е насочена към производството на леки автомобили от средната класа GAZ-A. Първият от сериите GAZ-A и GAZ-AA се събра с рисунките на американската компания Ford

Грузовой автомобиль Газ-АА
Motor Company, но нашите дизайнери направиха няколко промени: подсилени кормилни механизми и корпус на съединителя. Тогава сервизният автобус GAZ-03-30 излезе от монтажната линия на Горки Автомобилния завод.
В края на 1934 г. GAZ започна да изпълнява общия план за масово производство на триосен камион GAZ-AAA и самосвал GAZ-410, а през 1937 г. - санитарен автобус GAZ-55 и бензинов камион GAZ-42. През 30-те години на миналия век първият пикап на Автомобилния завод "Горки", създаден на базата на лек автомобил GAZ-4, излезе от монтажната линия. Заслужава да се отбележи, че през 30-те години на миналия век в историята на GAZ, специална роля играе сътрудничеството с американските автомобилни компании.автомобиль горьковского завода ГАЗ М-1
В края на 30-те години, GAZ, заедно с Ford Motor Company, започнаха да разработват нов M-1 лек автомобил. Въпреки това, колата се оказа по-американски от вътрешния, така че ръководството на Автомобилния завод "Горки" категорично отказа да копира напълно чуждия модел. Дизайнерите на GAZ направиха добра работа, създавайки GAZ M-1, който се различава от американския модел с четирицилиндров двигател, модернизирано окачване и дискови колела. В крайна сметка G-1 M-1 се оказа почти идеален лек пътнически автомобил, на който беше възложено да представлява СССР на Световната индустриална изложба в Париж.
Моделът GAZ M-1 се модернизира няколко пъти, в резултат на което обществеността видя GAZ-415, GAZ-11, GAZ-11-73, GAZ-11-40, GAZ-61.

По време на Великата отечествена война, Горки Автомобилен завод започна производство на военно оборудване: всички терени превозни средства GAZ-64, GAZ-67; Бронирани превозни средства BA-64, BA-64B; Резервоари T-60, T-70. Специален иновативен принос за производството на военно оборудване е направен от инженерите по проекта: Валентин Гръчев, Л. Костин, В. Р. Рубцов, В. Д. Дедков. Екипът на GAZ изложи лозунга "Всичко за фронта, всичко за победа!".
През лятото на 1943 г. автомобилният парк Горки бил частично разрушен от стратегическите въздушни нападения на германската армия. Благодарение на умелото ръководство на IK Loskutov (тогава директор на GAZ) в продължение на 3 месеца, беше възможно да се ремонтират около 50 сгради и съоръжения, над 9000 единици от различни съоръжения.
От 1941 до 1945 г. автомобилният завод "Горки" произвежда около 177 000 автомобила, 12 000 танка, 24 000 минохвъргачки и 30 000 черупки за "Катюша".
Правителството на СССР достойно оценило достойнствата на екипа на ГАЗ, връчвайки ги с Ордена на Ленин, Ордена на Великата отечествена война от 1-ра степен и Ордена на червения банер на труда.

След края на войната ръководството на GAZ реши да актуализира гамата автомобили и камиони, затова беше необходимо да се извърши непланирано надстройване на оборудването. В края на краищата Горки Automobile Plant стана лидер в автомобилната индустрия в СССР!
През януари 1946 г. от монтажната линия излезе чисто нов камион GAZ-51. "Визитната картичка" на този модел е качеството в съчетание с примерен надеждност и икономичност, така че не е напуснал конвейера в продължение на 29 години, а дори и днес "бразди"
автомобиль ГАЗ М-20 Победа
Разширения на Вселената. "
През юни 1946 г. се сглобява първата партида на GAZ M-20, по-известна като "Victory". Тази кола е спечелила световна популярност! Той е различен по вид, по-специално първата "безкрила" форма на тялото; Хидравлични спирачки; Независимо окачване на предната ос; V-образно предно стъкло и екстремен комфорт, защото Салонът на победата е оборудван с подобрена отоплителна система и радиоприемник.

През 1948 г. дизайнерите на Автомобилния завод "Горки" започнаха да разработват GAZ-12 ZIM, първият висококачествен лек автомобил в историята на GAZ.
През 1953 г. извън завода GAZ-69 излезе от монтажната линия на Автомобилния завод Горки, който се оказа добре в СССР, след което беше активно изнасян в чужбина.

автомобиль газ-21 Волга
През 1956 г. се появи първата Волга - GAZ-21. В народа този модел е кръстен "двадесет и първия". Той символизира началото на нов век в домашната автомобилна индустрия. Разбира се, моделът GAZ-21 се модернизира няколко пъти, в резултат на което се появи GAZ-22 и специален износ Volga.

През 1959 г. флагманът на Автомобилния завод "Горки" се премества в "GAZ-13" - "Чайка" със седем седящи места. Новината е оборудвана със свръхмощен осемцилиндров V-образен двигател, хидромеханична скоростна кутия, четирикамерен карбуратор и други технически нововъведения от това време.
"Волга" и "Чайка" спечелиха Гран при на световното изложение за автомобили в Брюксел.

През 60-те години на миналия век, под ръководството на II Киселев, Горки Автомобилната инсталация придоби статута на огромна корпорация. Продължи масовата модернизация на камионите, в резултат на което GAZ-52, GAZ-53A, GAZ-66 излязоха от монтажната линия. Благодарение на най-високите характеристики на GAZ-66, Gorki Automobile Plant получи маркировката за качество.

През 1970 г. световният автомобилен пазар превърна двадесет и четвъртият или GAZ-24 с главата надолу. Беше просто, но това не пречи на този модел да стане символ на престиж.
автомобиль Волга газ-24

В края на 70-те години бе отбелязано пускането в експлоатация на нова голяма гама леки автомобили GAZ-14, която от техническа гледна точка не беше много по-различна от "двадесет и четвъртата".
През 1973 г. под "GAZ" са означени 11 растения. От 1973 г. насам автомобилният завод "Горки" леко прекрати напредъка на моделната гама и се съсредоточи върху "дизелизацията" на камиони.
През 1984 г. първият камион с дизелов двигател с въздушно охлаждане - GAZ-4301 - излезе от монтажната линия.
автомобиль волга газ-3110
През 1985 г., успоредно с масовото производство на GAZ-24, Горки Automobile Plant започва да "подпечатва" GAZ-3102, който е оборудван с камера за запалване, така че тази кола отдавна се счита за само официално превоз на държавни и партийни служители.
В края на 80-те години ГАЗ е произвел GAZ-2410, по-голяма "голяма" промяна в "двадесет и четвъртата" поръчка.
След разпадането на СССР Горският автомобилен завод успя да избегне дълбока криза и сравнително бързо се адаптира към новите условия.

През 1997 г. GAZ се върна в началото, т.е. да си сътрудничи с чуждестранни автомобилни компании, но този път с италианската компания FIAT.
В края на 1999 г. седанът за задвижване назад GAZ-3111 излезе от монтажната линия на Автомобилния завод "Горки" - резултат от сътрудничеството на GAZ с Venture - американската автомобилна компания.

В периода от 2000 до 2009 г. благодарение на усилията на дизайнерите на Горки Автомобилния завод светът видя GAZ-17310 Trofim, GAZ-2217 Barguzin, GAZ-2308 Ataman, GAZ-2310 Sobol, GAZ-2330 Tiger, GAZ- 2705
автомобиль ГАЗ-2705 Газель
"Газел", GAZ-31105 "Волга".

През септември 2008 г. автомобилният завод Горки преодоля финансовата криза, а месец по-късно - кризата на продажбите. Във връзка с възникналите проблеми руското правителство реши да подкрепи местния производител. Разбира се, кризата не премина без следа: трябваше да изстреляме около 10 000 служители, да намалим темповете на производство и цените на продуктите.

На 6 май 2009 г. местната корпорация продаде своето предприятие във Великобритания на малко известния малайзийски концерн Weststar, където от 2006 г. се сглобяват автомобили Maxus от семейството на леки модели с предно предаване.

От 2009 г. насам GAZ се опитва да намери начин да излезе от сегашната ситуация, като намали собствените си продукти - първо обичайната "Газела", а след това - много от нейните модификации.

През 2011 г. Горки Automobile Plant имаше късмет да подпише договор с американската GM загриженост за съвместното сглобяване на нова серия Chevrolet Aveo. През лятото на 2011 г. GAZ и Volkswagen Group Rus се споразумяха за 8-годишно съвместно производство на VW Jetta, Skoda Yeti и Skoda Octavia само с един нюанс - поне 110 000 автомобила годишно.

При използването на статията е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Цитат на клавиатурата