История на Мазда

4.3
) ( Група 35 )
Видимост 14738
Chat_bubble 1
Архив 0

Эмблема автомобильной компании Mazda

Mazda Motor Corporation е основана през 1920 г., а през 1927 г. е преименувана на Toyo Koguo Co Ltd.

Mazda е японска компания, специализирана в производството на автомобили, камиони, автобуси и микробуси. Компанията е част от финансовата и индустриална група Sumitomo. Седалището на компанията се намира в Хирошима.

През 1931 г. компанията произвежда триколесни автомобили. По време на атомната бомбардировка в град Хирошима фирмите фабрики оцелели, а след войната компанията започна да произвежда камиони. И през 1960 г. имаше първите коли. Това са пътнически вагони с две врати с двуцилиндров двигател. През 1962 г. компанията пуска първата кола с четири врати. Компанията започна да се увеличава, да произвежда нови модели, да изнася продукти на европейския пазар. През 1967 г. Mazda постигна споразумение за техническо сътрудничество с компанията Kia Motors Corp.

От 70-те години компанията започва да изнася в Америка. През 1979 г. Mazda и Ford Motor Corporation се сливат.

Автомобиль Mazda 626 - технические характеристики

През същата година се ражда първият модел Mazda 626 . Впоследствие моделът се модернизира няколко пъти. И през 1992 г. моделът получи титлата "Колата на годината". Промените бяха направени както извън, така и вътрешно. Колата изглеждаше по-силна. На Mazda 626 са монтирани едновременно три различни двигателя: един дизелов и два бензинови обеми от 1,8 литра и 2,0 литра, което ви позволява да развиете мощност на двигателя до 136 к.с. Що се отнася до салона, дизайнерите се опитаха да направят интериора удобен и стилен. Той е изработен от висококачествени материали, с хромирани вътрешни дръжки и брави, както и с вложки от абанос. Мащабът на устройствата е удобен, той се изпълнява в цветен вариант, затова на водача всичко е напълно видимо. Задната седалка се движи, така че можете да прехвърляте дълги товари в колата.

Моделът е оборудван с функции за безопасност. Като цяло компанията Mazda се счита за най-добрата компания по отношение на безопасността в своя клас. Тялото на колата е изработено от добър материал, така че е устойчива на корозия. Моделът е проектиран по такъв начин, че да осигурява икономичен разход на гориво. За тази цел е оборудван с електронна система за рециркулация на отработили газове. Налице е централен бордови компютър. Дизайнерските характеристики на модела и технологичните решения позволяват на шофьора да бъде уверен в пътя.

Автомобиль Mazda MPV - технические характеристики

През 1984 г. Mazda става известна като Mazda Motor Corporation . Освен това компанията започва производство на автомобили в новия завод Mazda Motor Manufaktura, който се намира в Америка в град Мичиган. През 1988 г. Mazda MPV излезе.

Mazda MPV е универсален автомобил с голям капацитет. Височината на колата е около 1,78 м и дължината е 4,67 м. Седем човека могат лесно да се поберат в салона. Автомобилът е оборудван с два двигателя: турбо-зареден дизел с работен обем от 2,5 литра и 115 к.с .; Петрол V6 с работен обем от 3,0 литра и мощност от 148 к.с. Моделът има задвижване към задните колела. От 1999 г. те започнаха да произвеждат модели с четириколесно задвижване. Обемът на багажника на колата е малък, но ако свалите задните седалки, обемът ще се увеличи значително. Какво за такъв автомобил е голям плюс. Централното заключване с дистанционно управление осигурява надеждна защита срещу всякакви проблеми. Много части практически не се нуждаят от поддръжка, тъй като са направени колкото е възможно по-трайни и надеждни. Поради това разходите се намаляват минимално за поддръжка на автомобила. На волана на колата шофьорът ще се наслади на истинско удоволствие, ще получи безопасно и комфортно пътуване.

Автомобиль Mazda CX-7 - технические характеристики

SUV Mazda CX-7 няма аналози с други автомобили. Много го наричат ​​спортен автомобил на техническите спецификации. Моделът е красив и мощен. Автомобилът е оборудван с бензинов двигател с капацитет от 2,3 литра с турбо, така че се нарича спортен. Двигателят е икономичен. Като цяло SUV Mazda CX-7 , използван за градски пътувания. Тялото на Mazda CX-7 е гладко. Входните отвори за въздух имат голямо напречно сечение. В кабината с лекота се настаняват пет души, багажникът се движи. В движение моделът е добре контролиран. Надеждните предпазни колани и възглавници позволяват на шофьора и пътниците да се чувстват спокойни на пътя. Удобството на седалката на водача, удобното разположение на органите за управление дават възможност на водача да се наслаждава напълно.

Автомобиль Mazda 3 - технические характеристики

Моделът Mazda 3 има стилна предна част, както и кръгли фарове. Колата изглежда спортна. Салонът е просторен, удобен. Седейки в колата, се чувствате комфортно и просторно, което не може да се каже за други автомобили, свързани със спортната категория. Салонът е изработен от качествени материали и е оборудван с всичко, от което се нуждаете. Mazda има най-добри показатели за безопасност. Така че този модел има: въздушни възглавници (6 бр.) И надеждните колани бързо работят с необходимата степен на твърдост, което осигурява на шофьора и пътниците спокойствие по време на пътуването. Има нова електронна система за разпределение на спирачното усилие, сензор за дъжд. При влизане в тунела светлините се включват автоматично. Колата може да има две версии на бензинови двигатели. Един вариант - 1.6-литров двигател, с възможност за развиване на мощност до 105 к.с. Вторият вариант - 2-литров двигател и с възможност за развиване на мощност до 150 к.с. Моделът има петстепенна механична скоростна кутия. През пролетта на 2004 г. модел с бензинов двигател, обем 1.4 литра и дизелов двигател, обем от 1.6 литра. Разширените антиблокиращи спирачни и спирачни системи позволяват на водача да се движи уверено на пътя. Mazda 3 - надеждна и лесна за работа и достатъчно популярна сред хората, които обичат и оценяват комфорта.

Автомобиль Mazda CX-5 - технические характеристики

През 2000 г. тялото на Mazda MX-5 е напълно възстановено. Дизайнерите са работили усилено, за да направят колата напълно нов дизайн на тялото. И не за нищо! Защото колата е вписана в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като тя се смята за най-популярната в света спортен роудстър. Благодарение на новото тяло колата стана по-спортна. Навън моделът е прост, но функционален. Колата е завършена със седемнайсет-инчови джанти. Предният панел е T-образна форма. Всички ключове и бутони за управление са на върха на пръстите на водача. На таблото на таблото всички пет цифри са поставени в кладенци, изработени от висококачествен метал и покрити с поляризирано стъкло. Дори с директни удари на слънцето водачът лесно може да види показанията на инструментите. За автомобила има два бензинови двигателя: един - с обем от 1,8 литра и мощност 126 к.с., а вторият - с обем 2,0 литра и мощност от 160 к.с. Интериорът на автомобила е стилен, с вкус. Има отвор на върха. Mazda MX-5 е страхотна кола, така че ако отговаря на всичките ви изисквания и трябва да опитате, това е, от което се нуждаете.

Автомобиль Mazda Tribute - технические характеристики

През 2000 г. компанията пусна нов SUV Mazda Tribute . През 2004 г. моделът беше леко модернизиран, след което стана по-красив и елегантен. SUV се отнася до спортната категория. Интериорът е просторен, просторен. Автомобилът е оборудван с два варианта на двулитрови двигатели с петстепенна механична скоростна кутия. И един трилитров двигател с четиристепенна ръчна скоростна кутия, 24-клапанови двигатели, което води до мощност на двигателя от 124 к.с. До 197 к.с. Колата е добре управлявана, колкото е възможно по-безопасна. Има централно заключване с дистанционно управление и система против кражба. Благодарение на окачването, пътниците не се чувстват разтърсващи по пътищата.

Ако изведнъж решите да пътувате извън пътя, Mazda Tribute е точно от това, от което се нуждаете. С него ще бъдете в безопасност и ще изпълнявате всичките си мечти.

Автомобиль Mazda 2 - технические характеристики
През 2003 г. компанията пусне модела Mazda 2 . Колата принадлежи към средната класа, но има добри характеристики. Интериорът на автомобила е направен на високо ниво, изглежда просторен и удобен. Тя може лесно да настанят 5 души. Когато стартирате колата, стават видими потъмнените инструменти на централния панел. Има голям багажник, който трябва да е достатъчен за всички ваши нужди. Красивите, елегантни фарове и специалният дизайн на радиаторната решетка правят колата малко като спортна кола.

В зависимост от конфигурацията моделът Mazda 2 може да има три варианта: един е бензинов двигател с обем 1,4 литра, другият е 1,5 литра, третият е 1,6 литра. Има вариант на автомобила с дизелов двигател, обем от 1,4 литра. Мощността на двигателя може да се развие от 68 до 103 к.с. Всички двигатели имат нисък разход на гориво, така че колата е една от най-икономичните в своя клас. Например, при модел с 1.5-литров двигател, разходът на гориво е 5.7 литра на 100 км.

Японците винаги се грижат за вашата безопасност, затова моделът е оборудван с всички средства за защита. Сервовото управление ще ви позволи бързо да отговорите на различните обстоятелства. Автомобилът включва както активни, така и пасивни функции за безопасност. Активните средства включват спирачната армировъчна система, системата за управление на сцеплението, динамичната стабилизираща система.

Пасивните средства включват въздушни възглавници и предпазни колани със ограничители на силата. Също така, защитата се базира на системата за поглъщане на енергия при удар. Тази система осигурява разпределението на силата на удара.

Моделът Mazda 2 Sport има фарове за мъгла.

Mazda 2 може да има климатик с ръчно управление или климатик, електрически прозорци, копчета за смяна на предавките, кожен волан.

Автомобилът е ярък и лесен за управление, което е с добро качество в градски условия. Той е приятен навън, има отлично пътно изпълнение, е икономичен. Всички тези качества са направили автомобила уникален. Следователно, не за нищо, през 2008 г. моделът Mazda 2 спечели титлата " Колата на годината ".

При използване на статия или снимки е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 1 )

. Показвани коментари: 1 . . Общо: 1 .

#
Време е да смените въздушния филтър.
Цената на артикулите в ОЕ е изключително висока. Фалшификати в ада, което разбира се е утешително.
И тъй като мисля, че след продажбата на коли - много по-високо качество не е необходимо.
С цената на всички части на сълзотворен автомобил TSN - дяволът знае, преди да не е видял,
В твърдението за описание, че производителят е Русия.
Кой знае какво? След като инсталацията работи нормално? Или как да добавите малко?

Извинете, ако не съм там ... не съм ял нищо ...

Оставете коментар

Цитат на клавиатурата