История на Chevrolet

4.4
) ( Група 42 )
Видимост 19688 г.
Chat_bubble 0
Архив 0

История американской автомобильной компании История компании Chevrolet

Chevrolet Motor Division ( Chevrolet ) е основана през 1911 г. и произвежда леки автомобили, пикапи и SUV. Компанията Chevrolet е водещият отрасъл на компанията " General Motors " и се намира в Уорън, северното предградие на Детройт (Мичиган). Компанията носи името на швейцарския прочут ездач и механик Луи Джоузеф Шевролет (1878-1941). Луи обича колите от детството си. Когато Chevrolet е на 10 години, семейството му се премества във Франция, където след дипломирането си Луис получава работа във фирмата "Morse", в крайна сметка става състезател.

С притежаването на добро познаване на автомобилната индустрия Луис Шевроле започва своята дейност

Луи Шевроле основатель автомобильной компании Chevrolet
Представител на френското автомобилно предприятие "de Dion Bouton", разположено в Съединените американски щати. Пет години подред Луис Шевроле участва в състезания и през 1905 г. влезе в чашата на американския милионер Vanderbild. Но в тази чаша колата Луис Шевролет се е натъкнала на инцидент. Тук Луис обърна внимание на индустриалния магнат Америка, Уилям Дюрант, който притежава няколко автомобилни компании, наречени " General Motors ".

Отначало Дюран кани Луи и брат му Артър да станат маркови състезатели. Между братята беше подреден мач, защото мястото беше едно. И в това състезание Луис Шевролет спечели и стана известен. Оттогава Луис е смятан за един от най-добрите състезателни шофьори на Америка.

През 1911 г. Дюрант предлага на Луис Шевролет да започне да произвежда своя собствена кола, която Луис е съгласна, оставяйки състезанието за момента. Специалисти на "Дженерал Мотърс" са разработили нов проект за автомобили, а Луис даде на колата името си " Шевролет ". Така че 3 октомври 1911 г. се появи първият Chevrolet Classic Six (класически шест). В същото време се появи и малка четворка, но цената на колата не беше достъпна за повечето купувачи и не беше успешна. Но популярният Ford-T беше в голямо търсене, защото струваше пет пъти по-евтино. И тогава Durant разбра, че трябва да се съсредоточим върху производството на евтини и прости автомобили, така че през 1916 г. Chevrolet-490 е създаден въз основа на отворените Baby Grand Baby и Royal Mail Royal Mail. Само на тези модели за пръв път се появи известното лого на Chevrolet - лебедка . Chevrolet-490 стартира специализацията на компанията Chevrolet на прости и евтини автомобили, което донесе на компанията успех и слава. Компанията се развива всяка година, като произвежда все повече нови модели като International Six, Suburban Carryall, Special, De Luxe, Corvette, Chevelle ( Чевела), Камаро (Комаро), Монте Карло (Монте Карло).

Понастоящем автомобилът на Chevrolet е много популярен в цял свят, включително в Украйна.

Chevrolet Aveo (Chevrolet Aveo) може да бъде с четири врати седан, три и пет врати хечбек.

Chevrolet Aveo четырех дверный седан
Chevrolet Aveo второто поколение (T250) започна да се произвежда от 2006 г. насам. Представянето на колата се състоя на автомобилно изложение в Лос Анджелис. Chevrolet Aveo е седан с четири врати, чиито форми са в хармония със съдържанието му. Chevrolet Aveo се отличава с простор, както за шофьора, така и за четирима пътници, отлична управляемост и достъпна цена. Всички детайли на автомобила са направени в модерен стил: твърда радиаторна решетка, изпъкнали брони, обемна линия на талията, фарове, покриващи ъглите на предните крила. Салонът Chevrolet Aveo изглежда привлекателен, както и външен, което прави вашите пътувания приятни. Седалката на водача се намира високо, има предни и странични въздушни възглавници, тройно закрепване на предпазните колани на всички пет места на автомобила, ABS система. Всичко това гарантира спокойно и уверено пътуване.

Автомобилът е оборудван с четирицилиндров двигател с обем от 1,5 и 1,6 литра и може да развие мощност от 86 к.с. И 106 к.с. Предаването може да бъде петстепенна ръчна или четиристепенна автоматична, в зависимост от оборудването на автомобила.

Chevrolet Aveo (Chevrolet Aveo) - това е надеждност, безопасност, привлекателен външен вид, както и стилна и достъпна кола.

Chevrolet Aveo пет врати хечбек за тези, които често пътуват с пътници на задната седалка,

Chevrolet Aveo пяти дверный хэтчбэк
Специално за семейства с деца. Моделът Chevrolet Aveo хечбек бе актуализиран през 2008 година. Това е удобна, практична и стилна кола. Типът на купето ви позволява да заредите багажното отделение много по-бързо. Автомобилът е оборудван с икономичен четирицилиндров двигател от 1,5 литра, поради което развива мощност до 86 к.с. Предаването може да бъде или петстепенна ръчна, или четиристепенна автоматична. Колата се предлага на три нива: Base, LS, LT.

Основното оборудване на автомобила Chevrolet Aveo хечбек с 5 врати включва: климатик, регулируеми облегалки за глава, отопляеми предни седалки, въздушна възглавница за шофьора, предни електрически прозорци, отопляеми огледала, отопляемо задно стъкло, електрически огледала за обратно виждане, климатик, Аудиопредаване, централно заключване.

Chevrolet Aveo хечбек 5-tidverny има модерен, стилен и спортен облик благодарение на нова решетка, заострени фарове, изразителни крила.

Chevrolet Aveo трех дверный хэтчбэк
Chevrolet Aveo хечбек с 3 врати е идеален за двойки.

Колата е завършена с четирицилиндров двигател от 1,5 литра с мощност от 86 к.с. Максималната скорост е до 176 км / ч. Трансмисията е с четиристепенна автоматична или петстепенна автоматика.

Основното оборудване на автомобила Chevrolet Aveo хечбек с 3 врати включва: климатик, регулируеми облегалки за глава, отопляеми предни седалки, въздушна възглавница на водача, предни електрически прозорци, отопляеми и електрически огледала за обратно виждане, климатик, регулируема кормилна колона, аудио подготовка, централно заключване.

Chevrolet Aveo е модерна, икономична, просторна, надеждна и комфортна кола.

Chevrolet Epica (Chevrolet Epica), която компанията произвежда от 2006 г. насам. Колата е модел

Клас D. Това е красива и елегантна кола.

Автомобилът е завършен с шестцилиндров двигател с обем от 2,0 и 2,5 литра и може да развие мощност от 143 и 156 к.с. Максималната му скорост е 207 км.х. Предаването може да бъде петстепенна ръчна или петстепенна автоматична.

Модерният Chevrolet Epica е оборудван с най-новите системи за безопасност, а именно ABS, EBD, въздушни възглавници за шофьора и пътника, странични въздушни възглавници, регулируеми облегалки за глава, детски ключалки.

Удобното пътуване до вас ще осигури следните предимства на автомобила: отопляеми огледала за обратно виждане, отопляемо задно стъкло, електрически огледала за обратно виждане, климатик, предни и задни електрически прозорци, регулируема на височина седалка на водача, надлъжно регулируема задна седалка, Автомобилът е оборудван със система против кражба, централно заключване, имобилайзер, алармена система.

технические характеристики и описание автомобиля Внедорожник Chevrolet Captiva (Шевроле Каптива)
SUV Chevrolet Captiva (Chevrolet Captiva) беше представен за първи път през 2004 г. на автомобилното изложение в Париж. Chevrolet Captiva е кола за цялото семейство. Специалистите на "Дженерал Мотърс" (General Motors) направиха всичко възможно да развият този джип. На европейския пазар това е първата кола с интегрирана електронна система за стабилност. Салонът на автомобила е изработен от висококачествени фабрични материали, а именно велурен интериор, завършена кожа.

SUV е оборудван с 2.4 и 3.2 литров двигател, който произвежда 133 к.с. И 225 к.с. Максималната скорост на автомобила е 185 км / ч и 204 км / ч. Пет скорости с механична или автоматична скоростна кутия.

Основното оборудване на автомобила включва: ABS, система за разпределение на спирачките (EBD, EBV), въздушна възглавница за шофьора и пътника, странични въздушни възглавници, въздушни възглавници за завеси, система за контрол на стабилността (ESP, DSC, ESC, VSC) Control. Също така в автомобила има климатик, предни и задни електрически прозорци, отопление на задния пасажер, топъл въздух за краката на задните пътници, отопляеми огледала за обратно виждане, сензор за външна температура, бордови компютър. Алармена система против кражба, централно заключване, имобилайзер,.

автомобиль Chevrolet Lacetti (Шевроле Лачетти)
Седанът на Chevrolet Lacetti (Chevrolet Lacetti) се произвежда от 2004 г. насам. Колата принадлежи към моделите от клас С и съчетава няколко предимства наведнъж: богато оборудване, разнообразие от модификации, достъпна цена. Дизайнът на всяка модификация на автомобила е разработен от най-добрите специалисти, работещи в такива известни италиански дизайнерски студия като Pininfarina, ItalDesign. Интериорът на автомобила е просторен, той може лесно да настанят пет души. Инструменталният панел е изработен в два цвята. По Ваше желание може да бъде с дървени вложки. В колата е удобно. Подобен комфорт се предоставя от елементи като климатик, предни електрически прозорци, отопляемо задно стъкло, регулируема кормилна колона, надлъжно регулируема задна седалка.

Автомобилът е завършен с два четирицилиндрови двигателя 1.6 и 1.8 литра. Мощността на двигателя е 109 к.с. И 122 к.с. Максималната скорост на автомобила може да варира в рамките на 180-189 км / ч. Предавателната кутия може да бъде ръчна или четиристепенна автоматична.

За безопасност автомобилът е оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS), система за разпределение на спирачното усилие (EBD, EBV), въздушна възглавница за шофьора и пътника, регулируеми облегалки за глава, детска брава. И, разбира се, системата против кражба: централно заключване, имобилайзер, аларма.

Chevrolet Lacetti е надеждна, удобна, практична и модерна кола.

Chevrolet Lacetti Hatchback (Шевроле Лачетти пяти дверный хэтчбек)
Chevrolet Lacetti Hatchback (Chevrolet Lacetti hatchback) с пет врати, произведени от 2003 г. насам. Модерният Chevrolet Lacetti Hatchback се различава от предшествениците си в новия си вид. Масивни брони, решетка с три секции, класическо оформление на фарове, голям багажник с капак, спуснат до кухина в задната броня. Всичко това дава на автомобила ярък образ.

Автомобилът е завършен с четирицилиндров двигател с обем 1.6 и 1.8 литра с мощност 109 к.с. И 122 к.с. Максималната скорост на автомобила може да варира между 185-189 км / ч. Предаването може да бъде петстепенна ръчна и четиристепенна автоматична. Системата за безопасност на модела включва ABS, оборудвана с електронна система за управление на спирачките, комплект въздушни възглавници. Централната стойка е заварена с помощта на новата технология. Във вратите и под арматурното табло са монтирани стоманени греди, които осигуряват защита на краката и намаляват деформацията на вратите, когато се сблъска чело. Колата може да бъде завършена с климатик, напред электростеклоподъемники, централната брава с дистанционно управление.

На европейския пазар Chevrolet Lacett i е известен като Chevrolet Nubira .

Пятидверный универсал Chevrolet Lacetti Wagon
Стартовият вагон Chevrolet Lacetti Wagon с пет врати се произвежда от 2004 г. насам. Колата има висококачествени характеристики на движение. Допълнителната система за контрол на сцеплението позволява на автомобила да изпълнява дори и много сложни операции при различни метеорологични условия, като дава допълнителна мощност на колата.

Колата е завършена само с един четирицилиндров двигател с обем от 1,8 литра, чиято мощност достига 122 к.с. 5-степенна ръчна трансмисия. Максималната скорост на машината е 180 км / ч.

В колата могат удобно да се настанят пет души. Има джобове и държачи за съхранение на различни неща. Обемът на багажника е 422 литра. От съображения за безопасност, автомобилът е оборудван с необходимото оборудване, като въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система (ABS) и система за разпределение на спирачната сила (EBD, EBV). Също така в основното оборудване на автомобила са: климатик, предни електрически прозорци, отопляеми огледала и задно стъкло, регулируема кормилна колона, централно заключване, аларма, имобилайзер.

Chevrolet Lacetti Wagon е луксозен и елегантен автомобил, с който ще получите много приятни впечатления.

Четырехдверный седан Chevrolet Cruze (Шевроле Круз)
Четири врати Chevrolet Cruze седан (Chevrolet Cruz) компания "General Motors" произвежда от 2008 г. насам. Малкият автомобил принадлежи към клас C. За южнокорейския пазар автомобилът за първи път е представен като Daewoo Lacetti Premiere. И тогава беше заменен от Chevrolet Cruze .

Автомобилът е завършен с два четирицилиндрови бензинови двигателя с обем 1,6 и 1,8 литра и един дизелов двигател с обем 2,0 литра. Мощността на двигателя може да варира между 113 - 150 к.с. Максималната скорост е 185-210 км / ч. Трансмисията има петстепенна ръчна или шестстепенна автоматична скоростна кутия. Основната база на автомобила включва: ABS, аварийно спиране (спирачен асистент), въздушни възглавници, климатик, задни електрически прозорци, регулируема кормилна колона, имобилайзер. Освен това, в зависимост от конфигурацията, може да бъде бордови компютър, кожен интериор, предни електрически прозорци, CD плейър, дистанционно управление на волана. Краткият багажник и ниският капак придават на автомобила динамичен, агресивен вид.

Chevrolet Cruze - модерна, оригинална, стилна кола.

Внедорожник  Chevrolet Niva (Шевроле Нива)
Офроуд колата Chevrolet Niva (Chevrolet Niva), компанията "General Motors" започва да се произвежда от 2002 г. насам. Колата изцяло замени своя предшественик VAZ - 2121 Niva . Новият волан, нови седалки, шумоизолация на корпуса правят пътуването удобно.

През март 2009 г. компанията започна производство на актуализирана версия на Chevrolet Niva . В резултат на ресталирането SUV се е променила визуално: предната част на тялото е украсена по нов начин с други брони и решетка. Зад новата броня и други светлини, пластмасова облицовка на вратата. В колата могат удобно да се настанят пет души. Също така в кабината имаше нови материали за довършителни работи. Моделът е оборудван със стилни алуминиеви джанти.

Внедорожник  Chevrolet Niva (Шевроле Нива) обновленная версия 2009 года

Двигателят на Chevrolet Niva е бившият четирицилиндров бензинов обем от 1.7 литра с мощност от 80 к.с. Двигателят е снабден с петстепенна ръчна скоростна кутия. Максималната скорост на автомобила е 140 км / ч.

Автомобилният комплект включва: предни електрически прозорци, отопляеми огледала за обратно виждане, перила на покрива, отопляеми предни седалки, загряване на краката на задните пътници, централно заключване, аларма. По желание на клиента можете да инсталирате климатик. Автомобилът е увеличил възможностите за трансгранично преминаване, присъщи на SUV.

В Русия Chevrolet Niva (Chevrolet Niva) получи наградата "SUV 2009" в номинациите "Премиера на годината" и "SUV".

При използването на статията е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

 

 

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Цитат на клавиатурата