История на Kia Motors

4.4
) ( Група 51 )
Видимост 15271
Chat_bubble 0
Архив 0

Автомобильная компания KIA Motors

Корейската компания KIA е създадена на 15 май 1944 г. Първите две букви KI означават - "излизайте в целия свят", а буквата А означава "Азия", която напълно третира името KIA "да напусне Азия за целия свят". Първият продукт на компанията е индивидуално средство за транспортиране - велосипед под търговската марка Samcholli-Ho, който компанията пуска през 1946 г. Освен това компанията започва да произвежда скутери, а след това мотоциклети, мотоциклети и триколесни камиони. И от 1960 г. насам корейската компания започва да овладява технологията за производство на автомобили, а през 1974 г. с лиценз на японската фирма Mazda се произвежда кола Brisa. През 1976 г. корейската компания KIA придобива компанията Asia Motors, в резултат на което компанията започва да набира скорост и се специализира в производството на микробуси, коли, камиони и автобуси.

През 1979 г. компанията започва производството на Peugeot 604 и Fiat 132. Във финансовата криза (1980) компанията се фокусира върху производството на евтини автомобили. По този начин компанията успя да оцелее в трудно време и след това да стабилизира позицията си и от началото на 90-те да влезе на европейския пазар. През 1990 г. корейската компания промени името си от KIA Corporation в KIA Motors Corporation . През 1998 г. корейската компания стана част от Hyundai, която отне 51% от KIA Motors Corporation и Asia Motors.

През 1996 г. компанията започва да произвежда KIA Clarus въз основа на Mazda 626. Модел с рационализиран

автомобиль KIA Clarus описание и технические характеристики
Корпус с добра корозионна устойчивост и нисък коефициент на аеродинамично съпротивление. Тялото е изработено от цинков метал. Интериорът на автомобила е просторен, той може лесно да настанят 5 души, но качеството на довършителния материал в кабината не предизвиква много ентусиазъм. Моделът е завършен с бензинови двигатели с обем 1,8 литра 116 к.с. И 2.0 литра с мощност от 133 к.с. съответно. Предаването може да бъде 5-степенна ръчна или 4-степенна автоматична. Благодарение на удобното окачване в колата удобно и не шумно. Колата KIA Clarus е оборудвана с електрическо задвижване, климатик, имобилайзер, въздушна възглавница на шофьора, предни прозорци и централно заключване. По-скъпата версия на автомобила е снабдена със стъклени прозорци на всички прозорци и отоплението им, както и дървена облицовка. През 1998 г. фирмата задържала кола рециклирана, водеща до промяна в предната и задната част на корпуса на автомобила и осветителното оборудване. Представен бе и комби, с капацитет от пет и седем души.

През 2001 г. компанията спря производството на модела KIA Clarus и мястото му бе взето от колата KIA Magentis .

Автомобиль KIA Magentis описание и технические характеристики
KIA Magentis 2 беше представен за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт. Този автомобил е много важен за компанията и е от ключово значение за европейския пазар. Колата се различава от предшественика си в размери, междуосието е станало по-голямо и дължината на колата е нараснала.

KIA Magentis е оборудван с два бензинови двигателя и един дизел. Специално за този модел специалистите са разработили нов двигател с обем от 2,0 литра, който може да развие мощност до 144 к.с. И е завършена с петстепенна ръчна скоростна кутия или четиристепенна автоматична скоростна кутия. Двигателят е снабден с променлива система за настройка на клапаните. Вторият бензинов двигател е шестцилиндров, той е по-мощен. Обемът му е 2,7 литра и може да развие мощност до 188 к.с. Двигателят е оборудван с променлива система за настройка на клапаните. Двигателят е завършен само с петстепенна автоматична скоростна кутия. За хората, които се стремят да спестят консумацията на гориво, специалистите на компанията са разработили двулитров турбодизел, който е оборудван с компресор с променлива геометрия на работното колело и въглероден филтър. Това двулитрово устройство развива мощност до 140 литра. а. И е завършена с шестстепенна ръчна трансмисия или с четири скоростна кутия - автоматична.

Основното оборудване на KIA Magentis 2 включва: климатик, активни предни облегалки за глава, отопляеми предни седалки, две въздушни възглавници, електрически прозорци за предните и задните прозорци, електрическо задвижване и отопляеми огледала, серво управление.

През 2003 г. първият свят видя колата Kia Cerato (Spectra). В началото колата се появи

Автомобиль Kia Cerato описание и технические характеристики
С тяло седан, а след това дебютира модел Kia Cerato под формата на пет врати хечбек.

Колата е оборудвана с четири двигателя. Два бензинови двигателя: първите 1.6 литра, които развиват мощност до 106 к.с., други 2.0 литра с мощност 143 к.с., с газоразпределителна система (VVT). Тази система прави двигателите по-икономични. И два дизелови двигателя: първият обем от 1,5 литра с мощност от 102 к.с., вторият 2.0 литра с мощност 113 к.с. Автомобилът е оборудван с петстепенна ръчна скоростна кутия и четиристепенна автоматична скоростна кутия. Размерите на Kia Cerato са: дължина - 4480 мм, височина - 1470 мм, широчина - 1735 мм, междуосие - 2610 мм. Седалките от втория ред се добавят чрез натискане на бутона под капака на багажника. Багажното отделение не е най-голямото и е с 345 литра.

Основното оборудване на Kia Cerato включва: серво управление, климатик, ABC, спирачен асистент, EBD, две въздушни възглавници, предни електрически прозорци. По желание на клиента и срещу допълнително заплащане моделът може да бъде оборудван със задни електрически прозорци, бордови компютър, електрическо задвижване, отопляеми огледала, климатик, странични въздушни възглавници, аварийна спирачна система и система за стабилизиране на движението.

През 1996 г. КИА Моторс Корпорейшън започва да се опитва да развива и произвежда автомобили с висока проходимост.

През 2002 г. автомобилът Kia Sorento SUV бе представен за първи път на автомобилното изложение в Чикаго.

Автомобиль Kia Sorento описание и технические характеристики
"Sorento" в името означава курортен град в Италия. Автомобилът представлява по-скъпа версия на SUV Sportage. По отношение на размерите си моделът може да бъде сравнен с Land Rover, Grand Cherokee и Lexus RX-300. Интериорът на автомобила е изработен от висококачествени довършителни материали и е много просторен, в който могат лесно да се поберат петима души. Предните седалки на колата имат настройки за височината и наклона на облегалката. За седалката на водача има електрическо задвижване. В салона има много джобове за всеки детайл, рафтове за бизнес документи, както и няколко държатели за чаши.

Kia Sorento SUV е оборудван с 2.5 литров дизелов двигател с директно впръскване на горивото. Също така моделът е завършен с два бензинови двигателя: един двигател с обем от 2,4 литра, който може да развие мощност на колата до 139 к.с. И е завършен само с петстепенна механична KKK. Вторият двигател, обем от 3,5 литра, с мощност 195 к.с. Двигателят се довършва само с автоматична скоростна кутия. Купувачът има възможност да избере опция за SUV за всички задвижващи колела или само за една ос. SUV се произвежда в две версии: базовата XL, снабдена с климатик, електрически прозорци, предни въздушни възглавници, предни стъкла, електрически люк на покрива, покривало, имобилайзер, ABC. И по-скъпата версия на EX, където можете да добавите осем високоговорителя към аудиосистемата, отопляемите седалки, страничните въздушни възглавници, алуминиевите джанти, кожените седалки и волана до горепосочения списък. Освен това е възможно SUV-то да се оборудва с допълнително оборудване като стъклена корица, круиз контрол и др.

Офроуд колата Kia Sorento е отлична изолация на шума, гладкост на курса, отлична реакция на окачване на грунда. Всичко това ви позволява да се чувствате комфортно и удобно в колата. Цената на SUV отговаря на качествените характеристики на модела.

При използване на статия или снимки е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Цитат на клавиатурата