История на Daewoo

4
) ( Група 62 )
Видимост 30860
Chat_bubble 0
Архив 0
эмблема автомобиля Daewoo

Южнокорейската компания Daewoo Motor Co., Ltd. , която се намира в Сеул, специализира в производството на автомобили
От 1972 г. насам четири компании са получили разрешение да произвеждат автомобили в Корея, а именно: Hyundai Motor, Shinjin, Kia, Asia Motors. Впоследствие се присъединиха двете компании Kia и Asia Motors. И една компания като Шинджин формира съвместно предприятие между Daewoo и General Motors. Няколко години по-късно се формира фирма, наречена Daewoo Motors.
Компанията Daewoo започва да се развива динамично и до 1993 г. тясно сътрудничи с General Motors. От 1993 г. насам компанията пуска на пазара принца седан, както и по-удобна версия на Brougham. Brougham пусна на базата на автомобила Opel Senator, който по това време вече беше изтеглен от производството.

До началото на 1996 г. Daewoo е построило три големи технически центъра в град Уортинг - щат Великобритания, след това в близост до град Мюнхен (Германия) и в Корея - град Пулиан. Технически директор на проектите на Daewoo е Ulrich Bez, който някога е бил високопоставен мениджър на такава голяма компания като BMW.
На германския пазар през 1995 г. имаше такива модели Daewoo като Nexia - малка класа и есперо - средна класа.

Daewoo Nexia

Daewoo Nexia е най-новото поколение на Opel Kadett E, което стартира с лиценз през 1986 г. в Корея. Под името Понтиак Ле Ман, кола
Изнесени в Канада и САЩ, а на местния пазар стана известна на всички като Daewoo Racer.
През 1993 г. руснаците първо се запознаха с този модел. През март 1995 г. се модернизира нова кола и моделът се преименува на Nexia (за Корея - Cielo). След това събранието бе прехвърлено на клонове на Daewoo в различни държави: "Red Aksay" - в Русия "UzDaewoo" - в Узбекистан, Рода - в Румъния.
Nexia е удобен, атрактивен и модерен автомобил, който е оборудван с електронна система за впръскване на горивото, ефективна система за отопление и климатизация. Той има 5-степенна скоростна кутия. Предавателната кутия е произведена в съответствие с изискванията на най-високите стандарти. Това, което му дава правото да гарантира гладко и точно превключване. Хидравличното задвижване на съединителя е лесно и е с висока степен на надеждност. Автомобилът е лесен за управление, тъй като окачването на автомобила осигурява комфортно пътуване. Подобрените брони и удароустойчивите удължители на вратата осигуряват допълнителна сигурност. С минимални щети при аварийни ситуации броните включват система за поетапно усвояване на енергия от удара. Автомобилът е удобен благодарение на следните елементи: централно управление на ключалките на вратите и резервоарите за гориво, електрически прозорци, стерео система с високоговорители, коректор на ъгъла на фаровете.
Тялото на Nexia е направено в класическата традиция на седани с четири врати. Обемът на двигателя е 1,5 литра, което гарантира висока производителност. Двигателят е оборудван и с многоточкова система за впръскване на гориво, която осигурява гладка работа на двигателя, икономия на гориво и ниски емисии. Двигателят е снабден с електронна система за запалване, която дава възможност да се започне от първия опит при почти всякакви условия.
В колата има условия за комфортно настаняване на 5 души и багаж.
Удобните седалки са покрити с кърпа. Във всички по-горе, можем да заключим, че Nexia - това е икономичност, надеждност, безопасност, качество и комфорт.

Daewoo Tico

Моделът Daewoo Tico принадлежи към класа "мини". Автомобилът е базиран на Suzuki Alto - това е японски подкомплект. Моделът започва да се произвежда през 1988 г. в Южна Корея, а от 1996 г. в Узбекистан. Последните модели бяха пуснати през 1994 г. Тялото на колата е малко, но в кабината е много удобно. В кабината могат удобно да се настанят четирима души. Благодарение на компактния си размер, по улиците на големите градове, Daewoo Tico се чувства чудесно. Автомобилът има трицилиндров двигател, който позволява на такава малка машина да се придържа към други автомобили в потока. Окачването на автомобила може да се нарече доста удобно. Непретенциозният дизайн и малкият размер правят цената на модела достъпна. Ако сравните модела Daewoo Tico с местния Oka, този модел изглежда много привлекателен. Той е доста надежден и отговаря на достоен набор от потребителски качества.

Daewoo Espero

В края на 1992 г. - началото на 1993 г., Daewoo Espero беше представен за първи път, проектиран от Бертоне.
Автомобилът е проектиран въз основа на модулите на модела Opel-Ascona. Daewoo Espero е изработен от евтини материали, но не пречи на автомобила да изглежда съвсем модерно и солидно. Въпреки че този модел е повече от десет години, Daewoo Espero също изглежда добре в наше време. За шофьора и пътниците седалките в купето са достатъчни, както в предния, така и в задния ред седалки. Daewoo Espero има добро гладко движение, което позволява на автомобила да не намалява скоростта на дупките и дупките на нашите скъпи. Това качество на автомобила е малко подобно на американските модели. Тя не се движи зле по траекторията, въпреки че прекомерните ролки могат да я предпазят от завъртане. Двигателите са надеждни, тъй като те са изпитани по време. Но що се отнася до ходовата част, тя не е твърде силна и понякога изисква известна инвестиция. Но резервните части са достъпни и евтини. Daewoo Espero - комфортна кола с достъпна евтина цена.

До края на 1997 г. компанията представи последните три модела на Daewoo , а именно Nubira , Lanos и Leganza .

Daewoo Lanos

Развитието на автомобила Daewoo Lanos беше прекарано 30 месеца, а през 1997 г. се състоя представянето на модела. Това е първият модел на Daewoo, който компанията е проектирала самостоятелно. Daewoo Lanos трябваше да замени модела Daewoo Nexia , като от него взеха само кормилното управление и окачването.
Италианското студио Ital Design, което се занимава с проектирането на корпуси за автомобили, проектира модела на модела, което прави автомобила доста приятно. Интериорът на модела е направен от евтини материали, но дизайнерите се опитаха да го направят така, че да седи в колата, ситуацията в кабината ще ви накара да имате много приятни емоции. Колата има три двигателя, чийто обем е 1.3; 1.5; 1.6. Daewoo Lanos от категорията автомобили с малки размери, но не пречи да се насладите на прилично пътуване. Моделът има добра звукоизолация. Само със скорост над 120 км / ч можете да чуете някакъв шум. Двигателят е с кратък живот. Но ако си спомните малката цена на Daewoo Lanos , този малък недостатък може да бъде простен. Ето защо, ако искате да купите свеж автомобил, но не и на скъпа цена, тогава Daewoo Lanos е отличен избор, който можете да направите.

Daewoo Nubira

Моделът Daewoo Nubira е разработен самостоятелно. Развитието започна през 1993 година. И след 32 месеца в Уортинг, дизайнът е разработен. В края на 1994 г. беше представено първото оформление, но по-късно то беше променено. И през 1997 г. Daewoo Nubira е освободен. Колата принадлежи към голф клас с напречно разположение на двигателя. Моделът Daewoo Nubira замени Daewoo Espero . Моделът се произвежда в четири вида тела: седан, хечбек с пет врати и пет врати. Тялото на модела е сглобено доста качествено, има антикорозионно покритие. Интериорът е направен от евтини материали, детайлите се коригират добре, а дизайнът е приятен. Дори и след няколко години работа на автомобила, интериорните панели няма да се разклатят. Двигателите на модела осигуряват прилична динамика. Окачването също така е построено така, че пътниците на колата да не чуват ненужни вибрации. Ако лекувате автомобила внимателно, той може да ви служи дълго време и ще бъдете доволни. Моделът е предназначен за хора, които искат да купят модерна, надеждна и най-важна свежа кола на евтина цена.

Daewoo Matiz

Daewoo Matiz е модел с напречно разположение на двигателя и предно задвижване.
Ако сравнявате моделите Daewoo Tico и Daewoo Matiz , Matiz е с 10 см по-висок и по-висок Tico, който е с модерен и елегантен дизайн. Тялото на модела има леко гладки форми - голямо заоблено предно стъкло, което гладко преминава в продължението на качулката, увеличени арки на колелата, овални фарове. Голямото предно стъкло осигурява на автомобила прекрасен изглед, а изпъкналите линии подчертават добрите аеродинамични свойства на модела.
Има няколко опции за групиране, включително с климатик, хидравличен волан и радиокасетофон. И последната версия на модела е оборудвана с пълен електропакет и CD чейнджър за 6 диска.
Тялото на автомобила е проектирано по такъв начин, че да гарантира безопасността както на водача, така и на пътниците. Покривът е допълнително подсилен. Електрическите греди, които са вградени във вратите, намаляват риска от деформация на тялото, помагат за предотвратяване на заглушаване и по този начин осигуряват на пътниците защита от сблъсък. С високата технология се разработва пластмасов резервоар за гориво, който предотвратява изтичането на гориво, както и последващото му изгаряне в случай, че автомобилът се обърне.
В интериора на автомобила могат лесно да се настанят четирима души, въпреки че, ако погледнете отвън, не можете да кажете. Автомобилът е оборудван с три цилиндров двигател 0.8 SOHC MPI, който се задвижва от бензин, със система за разпределение на горивото. Системата за впръскване на гориво осигурява висока мощност, както и икономия на гориво, което е много важно в нашето време. И въпреки всички параметри на двигателя, Matiz е много развълнуван в града, лекотата на работа и малкият размер на автомобила могат да се почувстват благоприятно в потока от автомобили. Моделът е много лесен за паркиране.
Daewoo Matiz е в безопасност. Съвременната система за сигурност на автомобила ви позволява да поддържате доверието на водача в всякакви и дори трудни пътни ситуации. Моделът Daewoo Matiz е оборудван със следните елементи на активна безопасност: спирачки, четириканален ABS, оборудван с мощни 7-инчови вакуумни усилватели, две въздушни възглавници.
Автомобилът е оборудван с система за рециркулация на отработените газове. Системата ви позволява да намалите загубите на гориво и допринася за по-малко вредни газови емисии. Също така инсталирана EMS система, управлявана от бордовия компютър.
Автомобилът се характеризира с отлично ниво на комфорт и достъпна цена. Daewoo Matiz - бърз и икономичен, който е идеален за града. Разумна цена и отлични спецификации правят колата любима сред голям брой шофьори.

През 1998 г. (след финансовата криза в Азия) Daewoo срещна големи затруднения. Есен 2002 Daewoo официално се премести в General Motors . Ако се интересувате от историята на Daewoo, мога ли да предположа, че информацията за ремонт на автомобили от тази марка за вас няма да бъде безразлична? Така ли е? В случай на положителен отговор ви каня да се запознаете с материала на секцията Daewoo Car Repair , където собствениците на автомобили Daewoo Lanos, Daewoo Nexia, Daewoo Matiz, Daewoo Sens, Daewoo Nubir ще могат да намерят необходимата информация за тях, която в бъдеще ще им помогне да се саморегулират кола.

При използването на статията е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Keyboard_arrow_up Цитат