История на Ситроен

4.3
) ( Група 25 )
Видимост 13093
Chat_bubble 0
Архив 0
логотип автомобиля Citroen, история автомобильной компании Citroen

Автомобилните марки са разделени на исторически и религиозни. Но марката Citroen се отнася и за двете. И всичко, тъй като компанията Citroen винаги е била вярна на традициите си и преди време в своето развитие. Не може да се каже, че елитизмът на марката и нейните постижения са известни на всички.
Във Франция, в родината на Ситроен, тази кола се казва "изпратена отгоре". Винаги "Citroen" съчетава такива качества като: комфорт, безупречен стил, удоволствие от управлението и накрая, безопасност. Тази кола е гордостта на френския народ. Само че той беше избран от френските президенти и Фантомас, той спаси живота на генерал дьо Гол, когато беше убит. Ситроен, това е историята!

Компанията е създадена от дизайнера Андре Ситроен през 1919 г., а през същата година е пусната първата кола, наречена Type A. Цената му е абсурдно ниска, но в същото време е първата кола с електрически стартер и светлина. Тип А развива скорост от 60 км / ч! Все пак е възможно да се получат някои ярки почивки и постижения на компанията.
1. През 1921 г. "Ситроен" започва производството на таксита и за 10 години в Париж 90% от таксиметровия парк се нарича "Ситроен".
2. Моделът "Traction Avant", стартиран през 1934 г., е първият произведен автомобил с предно предаване. И успешно продадени до началото на 50-те.
3. И накрая, легендарната кола "Citroen DS", която направи усещане на автомобилното изложение в Париж през 1954 година. Дори след 10 години производство на този автомобил, той остана най-елегантният и фантастичен. Така е фантастично, че е избран "Сitroen DS" за заснемането на филма Fantômas.
Сега можем да завършим краткото разминаване в историята на компанията "Ситроен" и да разгледаме няколко модела от съвременната линия автомобили.

автомобиль Citroen C2, история автомобильной компании Citroen C2
И, разбира се, нека започнем със Citroen C2 .
Тази кола е малка по размер, но ако изброите всичките си награди, тя ще се увеличи значително в очите ви. Да започнем: Златният волан от немския Bild am Sonntag, наградата за дизайн от списание Automobile, четири звезди от EuroNCAP за безопасност. Е, как? Впечатлен?
Citroen C2 е идеален за пътуване из града и в същото време няма да ви разочарова, когато карате по селски път. Неговият агресивен външен вид е перфектно съчетан с техническите характеристики. Citroen C2 е - динамика, безопасност, прецизен и лесен контрол.
Дизайнерите работят плодотворно в салона за автомобили. Той е ергономичен и удобен. Качествени вътрешни тапицерии, удобни столове, допълнителни джобове - всичко е направено за удобство на шофьора и пътниците.
Citroën C2 е оборудван с бензинови двигатели с мощност 1,4 или 1,6 литра. И два вида скоростни кутии: 5-степенна ръчна или автоматична "SensoDrive", която ви позволява да избирате режима на работа на скоростната кутия.
Citroen C2 е ярък пример, фактът, че една малка кола може да бъде безопасна, стилна и практична.

автомобиль Citroen C4, история автомобильной компании Citroen C2
Citroen C4 - въплъщение на идеята за безопасност и комфорт в същото време. Този модел печели своя външен вид. Линията на тялото има дъгообразна форма, която създава усещане за сигурност и издръжливост. Профилът на тялото е елегантен и буен.
Ксеноновите двуцветни фарове, които се използват в Citroen C4, в момента са най-модерните разработки в областта на светлинната техника. Това гарантира много по-мощно и комфортно осветление през нощта и вечерта. Оригиналният, оживен и елегантен характер на тази кола няма да остави никой безразличен. Body Citroen C4 с ниско кацане, което говори за спортния и динамичен характер на тази кола.
Особено внимание трябва да се обърне на седалката на водача. Това е уникално и иновативно решение на Citroen. Това се потвърждава от многофункционалния волан с бутони за управление в неподвижната част. Разположен в центъра на волана, клавишите за комфорт, светлинните индикатори и допълнителните клавиши на допълнителните функции не променят местоположението си в зависимост от въртенето на волана. Това прави шофирането изключително удобно и безопасно, тъй като можете да контролирате клавишите и превключвателите, без да сваляте очи от пътя и без да изваждате ръцете си от волана. Освен това, възможността за регулиране на седалката на водача и волана, в зависимост от индивидуалните изисквания, ще създаде най-удобните условия за водача.
В Citroen C4 се използват сензори за следене на налягането в гумите и ако възникне проблем, се дава предупредителен сигнал. Моделът е оборудван и със сензори за паркиране, които са вградени в предните и задните брони. Когато се появи препятствието, те ще информират водача за звуковия сигнал, чиято честота ще варира в зависимост от местоположението на препятствието.
Citroen C4 е оборудван с три вида въздушни възглавници. Първият тип е въздушната възглавница на водача, интегрирана във волана. Втори - въздушни възглавници, вградени в тавана и страничните стени на предните седалки. Третият тип са предните въздушни възглавници, които са оборудвани със система за пълнене от въздушен компресор, който може да регулира скоростта и силата на надуване на въздушните възглавници в зависимост от силата на сблъсъка.
Автомобилът е снабден с бензинов и дизелов двигател от 1.6 литра. Задвижването се използва само отпред с 5-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия.
В резултат на това можем да кажем, че Citroen C4 е красива, много сигурна и доста икономична кола.


автомобиль Citroen C5, история автомобильной компании Citroen
Той няма недостатъци. Той е предсрочно. Кола от бъдещето. Всичко това се казва за Citroen C5 .
Когато купувате кола, често се случва, когато бягаме от един модел в друг, с надеждата да изберем кола, която ще събере всички положителни качества на моделите, които харесвате. И по това време си струва да се обърне внимание на Citroen C5.
Необичайната решетка ви позволява лесно да намерите Citroen C5 в потока на града. Допълнете фантастичния и оригинален външен вид на "острите" фарове. Ако си спомняте за фаровете, заслужава да се отбележи, че колата използва ксенонови фарове с регулируема светлина в зависимост от въртенето на предните колела. Тази способност на фаровете значително подобрява осветлението на пътя в ъглите.
Интелигентното хидропневматично окачване на новото поколение "Hydractive III" е в състояние да премахне "кимване" по време на спиране и ускоряване, предотвратява преобръщанията в завои. А способността за автоматично регулиране на височината на движение по отношение на скоростта на движение значително спестява гориво.
Шофирането на Citroen C5 с круизна система значително подобрява безопасността и комфорта при шофиране. Тази система е предназначена да контролира и ограничава скоростта. Като го включите, можете да настроите необходимия режим на скорост и тихо да контролирате автомобила, без да гледате всички скоростомери. И "kick-down" системата ще помогне да се ускори движението, ако е необходимо.
Създателите на Citroen C5 не са се ограничили само до паркинг сензори, а колата е снабдена със сензори с функция за показване на маневри на специален дисплей. Преди това тази опция бе използвана само за машини от висок клас.
Невъзможно е да не си спомняте предаването на Citroen C5. Тази автоматична трансмисия може да анализира пътя и да запомни стила на шофиране на водача. А за бърз преход към ръчен режим можете да използвате функцията за последователно управление.
Микроклимата в Citroen C5 може да се регулира както за цялата кабина като цяло, така и за лявата или дясната част от нея.
Sitroen С5 е висококачествен автомобил, привлекателен и хармоничен. Той ще бъде идеален избор за тези, които ценят комфорта, престижа и надеждността.

автомобиль Citroen Berlingo, история автомобильной компании Citroen
Citroen Berlingo бе представен за първи път през 1996 г., а външният му вид бележи началото на нова ера на лекотоварните автомобили в Европа. Това се дължи на отпътуването на Ситроен от някои традиции в изграждането на миниван. В новия Citroen Berlingo таванът е висок и по-дълго от предшествениците му не може да се похвали. Освен това имаше и друга плъзгаща се врата от дясната страна.
Как би могъл Citroen Berlingo да спечели такава популярност в Европа? На първо място, от факта, че тази кола е по-пропорционална и универсална от традиционния ван. В него отделението на водача и товара се комбинират и това значително увеличава площта на използване на автомобила. Той може да изпълни ролята на камион по време на работното време и след това да се превърне в семейна кола. В Citroen Berlingo всичко се мисли за по-удобно и обемно превозване на товари. Например, можете да сгънете задните седалки и ще бъдете приятно изненадани от "новите" размери на багажника. За удобно натоварване, резервното колело е скрито под пода отвън, което също улеснява замяната на колелото на пътя, когато автомобилът е напълно натоварен.
Кацането на водача в Berlingo е доста високо, което позволява да се увеличи видимостта и да се усетите размерите на автомобила.
Двигателят в колата е доста мощен. Това ще ви позволи да се движите удобно около града и да се чувствате уверени в пистата. Спирачките са надеждни и ефективни, ако клиентът иска да инсталира ABS. Стандартното оборудване включва: Бордови компютър, отопляеми огледала и седалки, климатик, коректор на фаровете и серво управление.
Citroen Berlingo вагон, въпреки малкия си размер, е в състояние да носи не много големи товари! Удобният, лесен за работа и маневрени Citroen Berlingo няма да замести за вас, както в работата, така и в домакинската работа.

При използването на статията е необходима активна директна хипервръзка към www.ww.topstat.info!

) Коментари ( 0 )

. Показвани коментари: 0 . . Общо: 0 .

Оставете коментар

Keyboard_arrow_up Цитат