В секцията " Автохистория" можете да се запознаете с историята на създаването и развитието на много автомобилни компании. Също така описание на моделната гама от автомобили. И тук можете да научите интересни, ключови и информативни факти от биографията на създателите на автомобилни компании като Хенри Форд, Вацлав Климент и Вацлав Ларин (" Шкода "), Густав Ото и Карл Рап (" BMW " ) И така нататък.

. Показва се: 10 . . Общо: 12 .
Видимост 15163
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.1 ) ( 21 )
История появления и развития ЗАЗ

Украйна никога не е носила и никога не е опитвала жълтата фланелка на лидера, когато става въпрос за успех в автомобилната индустрия на международно ниво. Въпреки това, много талантливи украински инженери и технолози са допринесли значително за концепцията за развитието на световната автомобилна индустрия. Почти всички експерти в тази индустрия са наясно с легендарния автомобилен завод Запорожие (ZAZ) . За съжаление, 21-ви век "отнема" почти всички лаври от местния производител, но въпреки всичко имаме нещо, с което да се гордеем. ZAZ-965, известен още като "Горбати", излезе от производствената линия на завода за Запорожие през 1960 г. и веднага спечели световна популярност. В допълнение към "Humpbacked", в историята на ZAZ имаше много събития, които биха могли да представляват интерес за модерния автомобилен ентусиаст.


видимост 17514
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 3.5 ) ( 29 )

Эмблема автомобилей ГАЗ
Автомобилен завод Горки ( GAZ ) - производител на всички известни автомобили "Чайка", "Волга" и серия от камиони. Историята на този вътрешен гигант в автомобилната индустрия започва през 30-те години на миналия век, когато Нижни Новгород все още не съществува, а град Горки процъфтява.
Част от персонала на "Горки Автомобилен завод" сътрудничиха с американски технолози от Ford Motor Company, но през януари 1932 г., когато завърши строителството на GAZ, те "мигрираха" в родината си. Скоро прототипът на камион NAZ-AA излезе от монтажната линия на автомагистрала "Горки".


Видимост 24130
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.3 ) ( 25 )

Эмблема УАЗ
През 1941 г. сегашното правителство на СССР извърши спешна евакуация от столицата на редица големи предприятия. Оттук произхожда историята на Автомобилния завод Уляновск (UAZ) , тъй като произхожда от една от тези стари московски предприятия. Първоначално автомобилостроенето в Уляновск специализирало в производството на въздушни бомби, защото по време на Великата отечествена война на съветската автомобилна индустрия СССР трябваше да се погрижи за интересите на Червената армия. През 1942 г. автомобилната марка на UAZ все още не съществува, тъй като първоначално заводът в Уляновск е обявен в чест на Дж. Сталин - ЗИС .


Видимост 19683
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.4 ) ( 42 )

История американской автомобильной компании История компании Chevrolet

Chevrolet Motor Division ( Chevrolet ) е основана през 1911 г. и произвежда леки автомобили, пикапи и SUV. Компанията Chevrolet е водещият отрасъл на компанията " General Motors " и се намира в град Уорън, северното предградие на Детройт (Мичиган). Компанията носи името на швейцарския прочут ездач и механик Луи Джоузеф Шевролет (1878-1941). Луи обича колите от детството си. Когато Chevrolet е на 10 години, семейството му се премества във Франция, където след дипломирането си Луис получава работа във фирмата "Morse", като в крайна сметка се превръща в състезател.


Видимост 15265
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.4 ) ( 51 )

Автомобильная компания KIA Motors

Корейската компания KIA е създадена на 15 май 1944 г. Първите две букви КИ означават - "излизай в света", а буквата А означава "Азия", която напълно третира името КИА "да напусне Азия за целия свят". Първият продукт на компанията е индивидуално средство за транспортиране - велосипед под търговската марка Samcholli-Ho, който компанията пуска през 1946 г. Освен това компанията започва да произвежда скутери, а след това мотоциклети, мотоциклети и триколесни камиони. И от 1960 г. насам корейската компания започва да овладява технологията за производство на автомобили, а през 1974 г. с лиценз на японската компания Mazda се произвежда кола Brisa. През 1976 г. корейската компания KIA придобива компанията Asia Motors, в резултат на което компанията започва да набира скорост и се специализира в производството на микробуси, коли, камиони и автобуси.


Видимост 94814
chat_bubble 10
Архив 0
клас 4.1 ) ( 145 )
История создания, развития компании Автоваз и автомобилей ВАЗ

Изграждането на гиганта на руската автомобилна индустрия - автомобилния завод в Волжски ( VAZ ) - започна през 1967 г., след внимателна подготовка и избор на строителната площадка. На 20 юли 1966 г. Централният комитет на КПСС и Министерският съвет, след като са анализирали 54 различни потенциални обекта, определиха мястото на строителството - беше взето решение за строеж на нов най-голям автомобилен завод в Съюза в Толиати (Самара). Строителството бе обявено от шоковата композиция "Комсомол". Министерският съвет назначи заместник-министър на автомобилната индустрия Полиаков В.Н. Генерален директор на завода в процес на изграждане, и Solovyov, V.S. Главен дизайнер на AvtoVAZ . Впоследствие хиляди хора, предимно млади хора, бяха изпратени в Толиати, за да построят гигантски завод. Техническият проект на конструкцията бе подготвен от италианската автомобилна компания Fiat, с която беше подписан и договор за доставка на основно технологично оборудване и по-нататъшно обучение на специалисти.


Видимост 14733
Chat_bubble 1
Архив 0
клас 4.3 ) ( 35 )

Эмблема автомобильной компании Mazda

Mazda Motor Corporation е основана през 1920 г., а през 1927 г. е преименувана на Toyo Koguo Co Ltd.

Mazda е японска компания, специализирана в производството на автомобили, камиони, автобуси и микробуси. Компанията е част от финансовата и индустриална група Sumitomo. Седалището на компанията се намира в Хирошима.


Видимост 13091
chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.3 ) ( 25 )
логотип автомобиля Citroen, история автомобильной компании Citroen

Автомобилните марки са разделени на исторически и религиозни. Но марката Citroen се отнася и за двете. И всичко, тъй като компанията Citroen винаги е била вярна на традициите си и преди време в своето развитие. Не може да се каже, че елитизмът на марката и нейните постижения са известни на всички.
Във Франция, в родината на Ситроен, тази кола се казва "изпратена отгоре". Винаги "Citroen" съчетава такива качества като: комфорт, безупречен стил, удоволствие от управлението и накрая, безопасност. Тази кола е гордостта на френския народ. Само че той беше избран от френските президенти и Фантомас, той спаси живота на генерал дьо Гол, когато беше убит. Ситроен, това е историята!


Видимост 14632
Chat_bubble 0
Архив 0
клас 4.1 ) ( 39 )
логотип автомобиля Hyundai, история автомобильной компании Hyundai

Моят избор са автомобилите на загрижеността на Hyundai . Бързо развиващият се автомобил на Hyundai е добре и уверен в пазара на Роси. Растежът и развитието на компанията се изразява в постоянното актуализиране на серията автомобилни серии, увеличаването на индустриалния капацитет, откриването на нови заводи и редовното спечелване на търговете. Всичко това го прави един от лидерите на световната автомобилна индустрия. Като пример за успеха на загрижеността може да се спомене националната награда "Марка на годината / Effie 2004", получена в категорията "Авто-мото".
Нека си спомним историята на Hyundai.


Видимост 12692
Chat_bubble 0
Архив 1
клас 4.1 ) ( 30 )
логотип автомобиля Nissan, история компании Nissan

През 1911 г. г-н Masuhiro Hashimoto открива фабриката Kwaishinsha Co. В района на Азабу-Хиро, град Токио. През 1914 г. в завода е произведен малък пътнически автомобил Dat Car. През 1919 г. е основана фирмата Jitsuyo Jidosha Co. Ltd. В Осака, която е призната за най-модерна компания за производство на автомобили. През 1926 г. компанията Kwaishinsha Co. и Jitsuyo Jidosha Co. Присъединява се, което води до създаването на компанията Dat Jidosha Seizo Co.

keyboard_arrow_up